Wil jij de nieuwste Lambo thuis al uitproberen? Het kan gewoon. De gruwelijke Lamborghini-eenzitter V12 Vision GT komt namelijk niet fysiek uit, maar hij komt beschikbaar op het PlayStation-spel Gran Turismo.

Hoe vet is het om een eenzitter te rijden?

Stel je even voor, rijden in een eenzitter, als een Formule-1 coureur. Het kan nu dus in Gran Turismo. En de wagen is echt onvoorstelbaar. Vanaf de voorkant kijkt de wagen je aan met een joker-achtige lach: ietwat manish maar vooral onvoorstelbaar dik.  De wielen van de Lambo staan buiten het chassis en de cockpit heeft iets weg van een straaljager. In deze uit pixels-bestaande wagen zit een 6.5 liter V12 motor die ondersteuning krijgt van een elektromotor, eentje die de wagen van 785 pk voorziet. Een bescheiden (maar nog steeds imposante) hoeveelheid, in de Gran Turismo wereld.

Lamborghini

Mitja Borkert, hoofd van Lamborghini Centro Stile, zegt over deze (virtuele) auto: “De Lambo V12 Vision Gran Turismo is gecreëerd om jonge fans en gamers, die heel enthousiast zijn over Lamborghini en zijn futuristische insteek, van de ultieme virtuele auto te voorzien. Het is een kans voor het design talent binnen Lamborghini om de vleugels uit te slaan en een auto te visualiseren die, net als elke Lambo, monden doen open vallen en de beste rij-ervaring heeft.”

Wie meteen achter zijn PlayStation wil duiken om dit monster te temmen heeft pech: de wagen is er nog niet. Vanaf de lente in het volgende jaar is hij gratis te downloaden. Ondertussen wachten we ook met smart op de krachtigste Lamborghini ooit.

Lamborghini Lamborghini Lamborghini