Waar iedereen tegenwoordig denkt aan gestroomlijnd, elektrisch en energiezuinig, gaat Lamborghini juist de hele andere kant op. Het Italiaanse automerk presenteert opnieuw de Lamborghini Countach LP 500 mét retro jaren ’70-design. Niks geen aanpassingen, ze hebben gewoon de wagen uit 1971 1-op-1 nagemaakt.

Lamborghini presenteert opnieuw de Countach LP 500

Waar Lamborghini eerder dit jaar de Lamborghini Countach LPI 800-4 een upgrade gaf ten opzichte van het origineel, is dat bij deze Lamborghini Countach LP 500 niet het geval. Deze wagen hebben ze van de eerste tot de laatste schroef gekopieerd van het origineel die precies 50 jaar geleden het levenslicht zag. Retro-liefhebbers kunnen hun hart opeten bij het zien van deze beauty. Totaal geen futuristische poespas, maar gewoon een dikke bolide zoals het hoort.

Lamborghini Countach LP 500

Wie jarig is, trakteert (ook na uitsterven)

Maar waarom zou Lamborghini in 50 jaar tijd twee keer precies dezelfde auto uitbrengen? Nou, daar hebben ze zo hun redenen voor. Ten eerste kwam de Lamborghini Countach LP 500 precies 50 jaar geleden uit, dat is al reden genoeg voor een feestje én dus een herproductie. Daarnaast is deze wagen na 50 jaar ook volledig uitgestorven. Vanwege crashtests voor nieuwere modellen heeft deze prachtige supercar zichzelf opgeofferd. Lamborghini blaast deze auto dus letterlijk en figuurlijk een nieuw leven in. De nieuwe versie lijkt als twee druppels water op zijn voorganger die je op de foto’s hieronder kunt zien.

Originele Lamborghini Countach LP 500 retro Lamborghini Countach LP 500

 

De retro-supercar is gemaakt in opdracht van een ‘bekende verzamelaar’

Opvallend is dat Lamborghini zelf niet de opdracht heeft gegeven om de Countach LP 500 opnieuw te produceren. Een ‘bekende’ (en waarschijnlijk steenrijke) verzamelaar eiste dat deze beauty opnieuw werd gemaakt. Omdat er maar één exemplaar is gemaakt, wordt het vrijwel onmogelijk om deze auto in levende lijven voorbij te zien scheuren, laat staan om erin te rijden. Hierdoor is er ook geen verkoopprijs vastgesteld, maar Lamborghini heeft laten weten dat er maar liefst 25.000 manuren zijn ingezet om deze wens realiteit te laten worden. De nieuwe eigenaar heeft waarschijnlijk dus flink moeten dokken, maar och wat zijn we jaloers op deze man (of vrouw). Neem een kijkje op de website van Lamborghini voor meer informatie over deze retro-supercar.

Lamborghini Countach LP 500