Inmiddels hebben we allemaal La Casa de Papel seizoen 4 gezien. Het wachten is op het vijfde seizoen. Kijken we even terug naar seizoen 3, dan was toch wel één van de vetste dingen uit dat seizoen de boobytrap kluis. En het toffe: deze bestaat dus echt.

La Casa de Papel kluis bestaat écht

Dacht jij dat La Casa de Papel met de boobytrap kluis zomaar iets heeft verzonnen, dan heb je het mis. In het echt komt deze kluis ook voor. Hij bevindt zich in de Spaanse Bank. Net als in de serie is de kluis goed beveiligd. Dat moet ook wel, want een groot kapitaal aan goudstaven ligt daar begraven. Daarnaast zijn er naar verluid ook munten uit de 12e eeuw verstopt in de kluis. Het is dus logisch dat Spanje de kluis goed heeft beveiligd.

La Casa de Papel

Dit is hoe de echte boobytrap kluis in elkaar zit

Het bewakingsmechanisme van de boobytrap kluis is erg ingenieus. Allereerst ligt de kluis 48 meter onder de grond. Je komt er alleen door gebruik te maken van een lift. Om bij die lift te komen zal je door drie verschillende deuren moeten komen. Het enige punt is alleen: dat lukt niet zomaar. Zijn er geen medewerkers om je te helpen, dan heb je een probleem. De deuren zijn van een metaal gemaakt dat nog sterker is dan roestvrij staal. Bovendien kun je in één van de kluizen verdrinken. Raak je één van de deuren aan, dan lopen alle kluizen namelijk vol met water. In La Casa de Papel gebeurde dit gelukkig niet.

La Casa de Papel

Seizoen 5 van La Casa de Papel

De manier waarop de bendeleden in La Casa de Papel toch de Spaanse Bank wisten te overvallen, getuigt van het geniale niveau van de serie. Wij kunnen dus ook niet wachten op seizoen 5. Alles wijst erop dat seizoen 5 hoge verwachtingen gaat schoppen. De Spaanse hitserie komt daarna helaas tot z’n einde.