Entertainment

Deze 10 facts over La Casa de Papel kende jij nog niet

La Casa de Papel is één van de series die ons het meest bezighoudt in deze tijd. Het nieuwe seizoen is recentelijk uitgebracht. Dat zorgt voor veel kijkplezier en theorieën. Dit zijn weetjes die je waarschijnlijk nog niet wist.

10 La Casa de Papel facts

Er zijn een aantal dingen over La Casa de Papel die iedereen weet, zoals dat de serie ontzettend populair is. Ook kunnen we de bendeleden allemaal uittekenen in hun typische maskers en overalls. Dan zijn er nog dingen die we dénken te weten. Denk bijvoorbeeld aan de populaire theorie over Alicia. Dit zijn echter 10 onbekende facts over de serie.

1. Rio is de jongste van het stel

Aan zijn soms kinderlijke gedrag was het al af te lezen: Rio is de jongste van de hele bende. Het personage werd geschreven als 19-jarige. Acteur Miguel Herrán was zelf pas 20 toen hij werd gecast voor de rol.

2. Bella Ciao is niet alleen in de serie een verzetsnummer

Het nummer ‘Bella Ciao’ kunnen we allemaal luidkeels meezingen. Je zou misschien denken dat het door de serie zo populair is geworden, maar dat is niet waar. Vroeger werd het namelijk al gebruikt door verzetsgroepen. Voornamelijk groepen die zich tegen het bewind van Mussolini keerde gebruikte dit nummer. Vandaag de dag wordt het ook gebruikt door moderne verzetsgroepen. De invloed van La Casa de Papel reikt dus ver.

3. Per aflevering script opgestuurd

Soms krijgen acteurs en actrices al een heel seizoen opgestuurd van een serie. Zo weten zij precies wat ze kunnen verwachten voor hun personage. In het geval van La Casa de Papel was dit niet het geval. De cast van de serie kregen per aflevering hun script opgestuurd. Zo kon het voorkomen dat ze helemaal werden verrast door het (nood)lot van hun personages.

4. Tokio is gebaseerd op Natalie Portman

Als je niet gelijk overeenkomsten ziet tussen Tokio en Natalie Portman heb je gelijk. Tokio is dan ook niet per definitie gebaseerd op de actrice zelf, maar een rol die Portman speelde. Zij speelde de rol van Mathilda in de film Leon. Eén zoekbeurt naar hoe de actrice er uitzag én zich gedroeg in de film, zegt je genoeg. Van het haar tot het gedrag: de gelijkenissen zijn dan opeens overduidelijk.

5. Iedereen ziek

Van Berlin weten we inmiddels dat hij terminaal ziek was. Dit was dan ook een voorname reden voor zijn roekeloze gedrag in de serie, aangezien hij niets te verliezen had. Het oorspronkelijke idee was om alle personages een terminale ziekte te geven en zo hun overval te verklaren. Met het oog op toekomstige (vele) seizoenen van La Casa de Papel, werd hier van afgezien.

6. Reünie

Maar liefst drie castleden uit La Casa de Papel spelen ook in een andere serie. De vertolkers van Alison Parker (uit seizoen 1), Denver en Rio spelen alle drie namelijk een rol in het Spaanse Élite. Een aanrader dus als je fan bent van deze personages.

7. Verklaring voor de Dalí maskers

Dat de maskers die de bende draagt de kunstenaar Salvador Dalí representeren is geen nieuwtje meer. Maar waarom deze kunstenaar? Dat komt doordat Dalí vaak verwarring in zijn kunstwerken verwerkte. De bendeleden gebruiken de maskers ook om verwarring te scheppen. Het wordt namelijk al gauw onduidelijk of er een bendelid achter het masker schuilgaat of een onschuldige gijzelaar.

8. Andere titel

La Casa de Papel zou oorspronkelijk anders hebben geheten. De serie zou namelijk de Spaanse naam Los Desahuciados krijgen. Dit kan worden vertaald naar The Outcasts, oftewel ‘de buitenbeentjes’. Als we naar de bende kijken snappen we maar al te goed waarom dit een optie was voor de serie.

9. De lach van Denver

Het zal je vast al zijn opgevallen dat de lach van Denver om het zacht uit te drukken ‘apart’ is te noemen. In het oorspronkelijke script werd gesproken van een ‘trashy laughter’. De acteur die Denver speelt wist niet goed wat hij hier mee aanmoest. Hij gaf er zijn eigen draai aan, waardoor het een ‘creepy laugh’ werd. Zijn typerende lach was geboren.

10. La Casa de Papel deed het oorspronkelijk erg slecht

De serie werd oorspronkelijk uitgezonden op de Spaanse televisie, met tegenvallende resultaten. Netflix kocht de serie op en verdeelde het eerste seizoen in twee delen. Het derde seizoen had een opvallend groter budget. Logisch, want dit was het eerste seizoen dat Netflix zelf produceerde.

Genoeg facts dus. Heb jij het nieuwe seizoen van de serie nog niet gezien, dan kun je dit zien op Netflix. Met deze feiten in de achterhoofd kijk je er dan waarschijnlijk een stuk anders tegenaan.