Entertainment

Krukje waar Hamilton op zat doorverkocht voor flinke smak geld

krukje Lewis Hamilton

Formule 1-coureur Lewis Hamilton kent dit jaar enige moeite met datgene wat hij steevast vasthoudt – een F1-stuur – om te zetten in podiumgoud. Daarentegen is zijn achterwerk nog steeds dusdanig in trek. De kortstondige introductie tussen Hamilton en een doodnormaal krukje is namelijk in nog goed voor een aardige zak geld. 

Krukje van Hamilton: waar de billen wel niet goed voor zijn in de racerij

Je zou het niet verwachten, maar de billen van een F1-coureur hebben weldegelijk een belangrijke rol tijdens het racen. Zoals de inmiddels overleden drievoudig wereldkampioen Niki Lauda ooit zinspeelde in de verfilming van zijn verhitte strijd met James Hunt genaamd ‘Rush’ (2013): de coureur voelt daarmee wat de auto doet en of alles lekker loopt.

View post on Instagram
 

Voor Lewis Hamilton is het voorlopig vooral op de blaren zitten. Zelfs letterlijk als het dusdanig tegenzit nu. Purpoising (het teruggekeerde stuiter-effect van de auto bij hoge snelheid, zodra de van onder gegenereerde downforce niet lekker gaat) – het is de smet van Mercedes anno 2022. En de oncomfortabele bijkomstigheid voor de coureur, die ook het balans van de auto bij het inkomen van de bocht verziekt. De coureur die jarenlang niet te stuiten was moet nu vooral waken over zijn stuitje… 

View post on Instagram
 

Maar goed, genoeg over de racende billen. En terug naar de kicker: het krukje waarop Lewis even kwam zitten in Maleisië. De zevenvoudig wereldkampioen parkeerde kortstondig zijn billen op een krukje bij een benzinestation tijdens een promotie voor één van de sponsoren. Eindstand: het simpele krukje promoveerde van een praktische, plastic accessoire naar een zetel met een prijskaartje van ongeveer 600 euro. 

Krukje waarop de zevenvoudig wereldkampioen gepromoveerd naar museumstuk?

En er werd iemand gevonden, bereid om de vraagprijs van 2888 Maleisische Ringgit (omgerekend ongeveer 628 euro) af te tikken op de lokale ‘Marktplaats’. “De zetel van F1-wereld coureur Lewis Hamilton” dus. Wij krijgen het er niet bepaald warm van eerlijk gezegd, maar er zijn intussen soortgelijke collector’s items op veilingen van hand gewisseld voor flinke bedragen.