Lamborghini heeft dit jaar weer een pareltje op de markt gebracht. Een pareltje met een enorme kracht. De Lamborghini Essenza SCV12 is namelijk de krachtigste Lamborghini die de autofabrikant ooit op de markt heeft gezet.

Essenza SCV12

Er zijn slechts 40 stuks van deze brute wagen te verkrijgen. de Lamborghini Essenza SCV12 is echt een klasse apart. Er komt er één naar Nederland, alleen mag je er niet mee op de weg rijden. De Essenza SCV12 is gebaseerd op de Miura Jota en de Diablo GTR, alleen is dit nieuwe speeltje een stuk krachtiger.

De krachtigste Lamborghini ooit

Met een 830pk V12 motor is dit de krachtigste Lamborghini ooit. Dat komt door de unieke, sequentiële zesversnellingsbak die dat vermogen verdelen over de achterwielen. De aerodynamica en downforce zijn krachtiger dan een gemiddelde GT3-auto. Bij een snelheid van 250 kilometer per uur drukt er maar liefst 1200 kilogram op de bolide. De Lamborghini heeft een lekker geluid door de speciaal ontworpen uitlaat van Capristo. Ook Pirelli heeft zich van hun beste kant laten zien. Ze hebben unieke 19- en 20-inch banden gemaakt die precies op de wielen passen.

Toegang tot speciale evenementen

Wat het hebben van deze wagen zo leuk maakt is dat je met de krachtigste Lamborghini ooit toegang hebt tot speciale evenementen op verschillende circuits. De auto hoef je ook niet thuis te parkeren. Lamborghini heeft speciale hangars gemaakt waar de wagens gestald kunnen worden. Elke auto heeft een gepersonaliseerde garage met eigen service. Er hangen ook overal camera’s, zo kun jij je auto 24/7 in de gaten houden.

krachtigste Lamborghini

Foto’s: Lamborghini

Prijskaartje Essenza SCV12

Er hangt vanzelfsprekend wel een torenhoog prijskaartje aan. De krachtigste Lamborghini ooit wordt op een waarde van 3,5 miljoen dollar geschat. Ze zijn bijna niet te verkrijgen en dat maakt ze nog waardevoller. De Essenza SCV12 is echt een ongekend brute bak.