Gear

Koning Willem-Alexander heeft dit luxe jacht gloednieuw aangeschaft

luxe jacht

Een gouden koets, een eigen vliegtuig of een privé-jacht. Als koning of familie van de koning heb je de keuze uit niet de minste vervoersmiddelen. En iedereen moet eens in de zoveel tijd op vakantie, dus dan kan je het net zo goed in je luxe jacht doen. Koning Willem-Alexander heeft het dan ook goed voor elkaar sinds de aankoop van zijn nieuwe sloep.

De koning moet ook op vakantie

Sinds hij koning is, heeft Willem-Alexander al talloze reizen naar tientallen landen achter de rug. Ook in ons eigen land bezoekt hij regelmatig plekken waarbij zijn aanwezigheid gewaardeerd wordt. Ondanks al die afstanden is het alsnog fijn om je eigen reisje te maken zonder verplichtingen. Op een boot ben je lekker afgezonderd van de rest van de wereld, dus die luxe jacht komt niet uit de lucht vallen. Naast zijn vakantiehuis in Griekenland en de jaarlijkse reisjes naar Lech om te skiën hoort een stukje varen er ook bij.

De luxe jacht van Willem-Alexander

Onze koning heeft hierbij niet zomaar een opblaasbootje gekocht, maar een heuse luxe jacht. Het gaat om een Wajer 55. Die zouden verkocht worden voor een bedrag van 2 miljoen euro, wat betekent dat hier een spaarpotje in is gegaan. Wel heeft hij zijn eerdere boot verkocht, een Wajer 38 die hij al een aantal jaren had. Dat heeft waarschijnlijk wel een tikje korting opgeleverd, maar gratis zal deze luxe jacht niet zo snel zijn. Als we de foto’s moeten geloven is het ook wel een vaartuig van jewelste. Het is nog niet het langste superjacht ter wereld, maar schoonheid hoeft niet groot te zijn.

Al gespot in Nederland

Onze koning heeft zijn boot al getest, zoals te zien is in een tweet van een oplettende liefhebber. De vraag is alleen of hij in de Nederlandse havens blijft liggen, of dat hij ermee richting een tropisch oord vaart. Als je het ons vraagt zouden we er zo snel mogelijk mee richting de Middellandse Zee varen. Maar of de koning daar tijd voor heeft met zijn luxe jacht, is maar de vraag.

View post on Twitter