Gear

Koffiedrinken is nooit meer hetzelfde met deze V10 motor koffietafel

koffietafel

Ben je bezig om inspiratie op te doen om je nieuwe woning perfect aan te kleden? In dat geval wensen we je succes. Niets is immers zo uitdagend dan het vinden van de juiste items die ook nog eens netjes bij elkaar passen. Ga je juist samenwonen, dan is dat vaak nog moeilijker, je hebt vaak allebei een geheel eigen smaak. Mocht dat in jouw situatie anders zijn en zoek je nog een unieke salontafel, check dat dit model. Het blad is deze keer niet het belangrijkste, maar wat er onder ligt: een echte V10-motor!

Koffietafel met een echt V10 motor

Of je het nu moet zien als een eerbetoon aan de verbrandingsmotor of gewoon als een inventief idee, dat deze salontafel opvalt is wel zeker. Autokunstenaar John Cobb dacht dat het een prima idee zou zijn om een saaie tafel te veranderen is een blikvanger van ongekende proporties. Gelijk heeft hij! Nu is het hergebruiken van oude auto-onderdelen als basis voor nieuwe meubels geen nieuw concept, maar deze tafel maakt het wel een stuk interessanter.

Kunst of kitsch?

In de loop der jaren hebben we al talloze kunstuitingen voorbij zien komen die je zo in je woonkamer kan plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het Lamborghini Murcielago-bureau. Deze V10-salontafel is echter iets van een heel andere orde en staat uiteraard perfect in je woonkamer of in je mancave. Voor John Cobb is de salontafel meer dan een vorm van kunst. Het is zijn meest  ambitieuze project tot nu toe is. Het idee was om juist een andere salontafel te maken van een motorblok – dat zou iets te simpel zijn – maar om juist iets unieks te maken.

Motorblok met opknapbeurt

De V10 is bijna twintig jaar oud, maar voor de autokunstenaar was dat geen probleem. De motor werd doodleuk opgeknapt zodat het weer blonk alsof het net van de band was komen rollen. De zuigers van de V10 zijn samen met de drijfstangen aan het lichaam van de motor vast gelast zodat ze nu functioneren als armen en benen van de tafel. Een metalen frame rond de motor volstaat om het ​​glazen blad te ondersteunen.

Elke cilinder heeft eigen brander

Elke cilinder van de V10 is voorzien van een eigen brander en ontsteker. Op die manier kan je een bijzonder effect creëren: het blok spuwt namelijk gewoon vuur naar buiten. Om het nog iets interessanter te maken, heeft Cobb het blok uitgerust met een ontstekingssysteem. Kwestie van de sleutel omdraaien en de motor start weer. De branders worden gevoed met propaangas dat je met behulp van een gaspedaal kunt aanpassen. Kortom, het lijkt niet alleen op een echt motorblok, het functioneert ook nog!

Prijskaartje? 11.500 dollar

Mocht je nu al op slag verliefd zijn geworden op de tafel, iets wat we ons goed voor kunnen stellen, zorg er dan wel voor dat je even 11.500 dollar kan aftikken. Dat lijkt natuurlijk veel voor zo’n tafel, maar het produceren van de tafel is nogal arbeidsintensief. Cobb is er maar liefst vijf maanden mee bezig geweest. Voor dat bedrag krijg je uiteraard een tafel die niemand anders in huis heeft.

Bron: Luxurylaunches