Er zijn een paar van die klusjes en handigheidjes waarvan over het algemeen wel wordt verwacht dat een man die kan. Ook voor een vrouw is klusjes opknappen één van die dingen waardoor ze jou onweerstaanbaar vindt. Maar liefst 30 procent van de vrouwen vindt het belangrijker dat haar man kan klussen dan de hoogte van zijn loon. Daarom kun je maar beter zorgen dat je deze dingen in ieder geval kunt. Niet alleen om indruk te maken, maar ook voor jezelf. Omdat deze dingen simpelweg handig zijn.

Een fietsband plakken

Om te beginnen is dit wel echt een must op je lijst van klusjes. Het is niet heel moeilijk om een fietsband te plakken, maar je moet het wel even kunnen. Het gaat sneller dan naar de fietsenmaker brengen en scheelt ook nog eens tijd. Als je dit al kunt is het helemaal goed, maar als je nu nog geen band kunt plakken wordt het wel echt tijd.

De stoppen vervangen

Als de stroom uitvalt kan dit liggen aan dat je stoppen zijn doorgeslagen. Dit gebeurt als je teveel stroom gebruikt binnen één groep in huis. Tijd om even naar de meterkast te lopen om te kijken wat er aan de hand is. Als er inderdaad een stop is doorgeslagen moet je weten hoe je dat ziet én vervangt. Het kan ook zijn dat er een zekering in werking is getreden die ervoor zorgt dat je niet teveel stroom op een groep gebruikt. Dit is een kwestie van terugschakelen. Moet je toch maar even weten! Als man hoor je te weten hoe je (in de basis) moet handelen als het aankomt op groepenkasten.

Accu van de auto opladen

Daar sta je dan, met je auto die niet start. Per ongeluk de lampen aan gelaten en nu is de accu leeg. Laat die accu nou net nodig zijn om de motor aan de praat te krijgen. Dit is hét moment voor jou om te laten zien dat je met dit soort klusjes om weet te gaan. Pak de startkabels er maar bij en vind een andere auto. Plusje aan het plusje, minnetje aan het minnetje en even wachten. Voor je het weet ben je weer onderweg zonder de wegenwacht te hoeven bellen. Scheelt een hoop gedoe!

De radiator ontluchten en bijvullen

Van de klusjes in huis is het onderhouden van de verwarming een belangrijke. Door je radiator loopt water en als het water warm is wordt het ook warmer in de kamer. Nu kan het zo zijn dat er wat water uit je radiator verdwijnt en hier lucht voor in de plaats komt. Zorg ervoor dat je weet waar je die lucht eruit kan laten lopen en hoe je het water aanvult om de druk weer goed te krijgen. Klein onderhoud, maar wel belangrijk om even te kunnen.

Technische storingen oplossen

“Schat! Doet jouw internet het nog?”

Nu ligt de bal bij jou. Los het maar op. Router opnieuw opstarten, even wachten tussendoor misschien. Het maakt eigenlijk niet uit hóe je het doet, áls je het maar oplost. Hetzelfde geldt voor de televisie en andere technische apparatuur. Hoe blij maak je iemand door dit soort problemen zelfstandig te kunnen verhelpen. Zorg dat je bij de installatie van je provider genoeg uitleg krijgt om dit soort klusjes in het vervolg altijd voor elkaar kunt krijgen.