Entertainment

5 redenen waarom de serie Klem het kijken waard is

Klem

Nederland kent meer succesvolle series dan Undercover en Penoza. Eén van die series die meer dan de moeite waard is, is Klem. Wij leggen je uit waarom deze productie het kijken meer dan waard is.

Klem

Criminele zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, een ingewikkelde driehoeksverhouding en twee vaders die, vanwege hun dochters, steeds meer in elkaars leven raken betrokken. Daar gaat Klem over. Wat zijn de 5 redenen om deze serie een kans te geven?

1. Het originele en bloedstollende plot van de serie

De serie Klem gaat over twee vaders: Marius en Hugo. Hun dochters zijn elkaars beste vriendinnen, maar de mannen zelf kunnen niet meer van elkaar verschillen. Marius is namelijk een crimineel die vastzit, terwijl Hugo juist voor de Belastingdienst werkt. De verbindende schakel tussen de twee is Kitty, de vrouw van Marius. Dankzij haar raken hun levens steeds meer met elkaar verweven. Kitty is namelijk iets begonnen met Hugo terwijl Marius vastzat, maar nu hij weer vrij is, zet dat de gemoederen weer op scherp. Bovendien raakt Hugo steeds meer betrokken bij de criminele zaken van Marius.

2. Vanwege de ijzersterke cast

De rol van Marius wordt gespeeld door Jacob Derwig, onder andere te zien in Het Diner, Penoza en Bankier van het Verzet. Zijn tegenspeler is Barry Atsma, die eveneens in Bankier van het Verzet te zien was. Verder speelde hij bijvoorbeeld in Loft en Knielen op een Bed Violen. De prachtige Georgina Verbaan speelt Kitty. Zij is vooral bekend van de nodige romantische films, maar bewijst in Klem dat ze ook heel goed een serieuze rol op zich kan nemen.

3. Er zijn maar liefst drie seizoenen

Niets zo irritant als een miniserie aanzetten en na 6 afleveringen alweer op zoek moeten gaan naar een nieuwe show. Of een seizoen uit hebben en twee jaar moeten wachten tot je weet hoe die cliffhangers verdergaan. Begin je aan Klem, dan heb je geluk. De serie bestaat namelijk uit 3 seizoenen, die samen goed zijn voor 25 afleveringen. Zo kan je er voorlopig weer even tegenaan.

4. Zelfs Ricky Gervais is fan van Klem

Ricky Gervais is één van de grappigste Britse komieken die er rondlopen. Dat hij ook aan het bingen is geslagen, blijkt wel. Zo sprak Ricky Gervais online zijn lof uit over Klem. Redenen waarom hij fan is zijn onder andere het plot (dat hij niet overdreven vindt, ondanks de vele lagen) en de humor die in de serie veelvoudig aanwezig is.

5. De IMDb-score is om over naar huis te schrijven

Online krijgt Klem een IMDb-score van een 7.8. Dat is voor een Nederlandse serie een zeer hoog cijfer. Ter vergelijking: Undercover, toch wel één van de populairste Nederlandse series op dit moment, krijg een 7.9. Klem kan zich dus meten aan de beste.

Watch on YouTube