Food & Drinks

Klant klaagt koffiezaak aan wegens ‘te dure koffie’, eigenaar krijgt dikke boete

koffie duur boete

Tegenwoordig rijzen de prijzen de pan uit. Vaak als je de prijs van een product te hoog vinden, ga je naar een andere winkel waar het een stuk goedkoper is. Een man in het Italiaanse Florence dacht daar anders over. De Italiaan vond het namelijk echt niet kunnen dat hij bij een koffiebar twee euro moest neerleggen voor een cafeïnevrije espresso, daarom schakelde hij de politie in.

In Italië betaal je meer voor een espresso

In Italië betaalde je lange tijd 1 euro voor een espresso, maar vanwege tegenvallende oogsten en leveringsproblemen hebben de meeste koffiebar in het land de espressoprijzen verhoogd. Verschillende consumentenverenigingen lieten al weten dat de gemiddelde prijs in het Zuid-Europese land zou stijgen naar 1,50 euro. Een bepaalde koffiebar gooide daar nog een schepje bovenop en maakte de prijs nog hoger; de espresso kostte namelijk 2 euro.

Dikke boete vanwege te dure koffie

Een klant van de koffiebar, Ditta Artigianale in het centrum van Florence om precies te zijn, vond de prijs dusdanig uit de klauwen lopen dat hij de politie belde. De man gaf aan dat hij ‘van tevoren niet op de hoogte werd gesteld van de veel te hoge prijs van de cafeïnevrije espresso’. Dat leidde er uiteindelijk toe dat de bareigenaar, Francesco Sanapo, een flinke boete van maar liefst 1000 euro moest betalen.

‘Espresso van 1 euro niet meer van deze tijd’

Zelf is de koffiebareigenaar Sanapo het allesbehalve eens met de beslissing. “Ze legden me een boete op, omdat ze 2 euro betaalden voor mijn espresso. Dit kan niet doorgaan, dit kan niet gebeuren”, schrijft hij op Instagram. “Achter een goede kop koffie zit de perfecte combinatie van het werk van mens en natuur. In volledige harmonie en respect voor de onderdelen. Dit alles heeft een waarde, dit alles is niet meer houdbaar voor één euro.”