Travel

Man wil naar Australische stad Sydney, eindigt aan andere kant van de wereld in verkeerde Sidney

Kingsley Burnett Sydney

Een man uit de Amerikaanse staat New York wilde op vakantie naar de Australische stad Sydney, maar hij belandde in een heel andere Sydney dan gedacht. Wat in eerste instantie een warme vakantie moest worden, eindigde uiteindelijk in een koude en bibberige overnachting.

Zonnige vakantie naar de maan

Dromen, we hebben ze allemaal wel. De één wilt een miljoen euro op de bank en de ander wil gewoon vakantievieren in een warm land. Nu is zo’n droomvakantie eerder binnen handbereik dan een miljoen euro sparen,  zou je zeggen. Al blijken de meeste dromen tóch bedrog. Zo ontdekte ook de 62-jarige Kingsley Burnett die zijn droomvakantie boekte naar het Australische Sydney. De Amerikaan was van plan een mooie en zonnige vakantie door te brengen op de stranden van Sydney, Australië. Het land dat bekend staat om de uitgestrekte woestijnen, indrukwekkende “rode” bergen, watervallen, regenwouden, mooie stranden én het warme weer. Nietsvermoedend kwam hij echter ergens uit waar er helemaal geen stukje Australische Sydney te vinden valt.  

 Verkeerde ticket naar Sydney

Toen Burnett in het vliegtuig vanuit New York zat, besefte hij dat hij een verschrikkelijke fout had gemaakt. Zijn vlucht ging helemaal niet naar de Australische Sydney maar naar de Amerikaanse Sidney in Montana. Waar de ongelukkige reiziger verwachtte het Opera House of de Harbour Bridge te zien, kwam hij op zijn eindbestemming niets anders tegen dan een platteland met bergen en geen warm weer. 

‘Kwestie van afkortingen’

‘”Ik zag een bergtop bedekt met witte sneeuw”, zegt Burnett in een gesprek met het lokale tv-station KTVQ. “Op dat moment wist ik dat ik in de problemen zat. Hoe de 62-jarige deze fout had kunnen maken? “Het is een kwestie van afkortingen”, vervolgt hij. “De S-Y-D in tegenstelling tot S-D-Y. Iemand moet dat oplossen.” In het gesprek legt Burnett verder uit dat hij de beste deal probeerde te vinden naar het Australische Sydney en zodoende deze fout heeft gemaakt. Zelf geeft hij namelijk toe dat hij zich had moeten focussen op de eindbestemming in plaats van een deal te sluiten voor een fikse korting. 

In Sidney kreeg de Amerikaan een hotelkamer om te overnachten. Burnett vloog de volgende dag weer naar huis, omdat het cruiseschip waarmee hij vanuit de Australische stad Sydney zou vertrekken, al vertrokken was. Burnett heeft zijn droomcruise omgeboekt en is van plan om in juni het weer te proberen. Dit keer met de juiste eindbestemming.