Food & Drinks

Volgens een Amerikaanse dokter moet je augurkensap drinken in de strijd tegen keelpijn

Augurk

Heb je last van een vervelende keelpijn en ben je op zoek naar een snelle oplossing? Dan heb ik iets superinteressants voor je! Het lijkt misschien een beetje uit de lucht gegrepen, maar augurkensap kan je beste vriend worden in de strijd tegen dat nare gevoel in je keel. Deze tip komt rechtstreeks van een Amerikaanse dokter, Linda Yancey.

Een zoute oplossing voor keelpijn

Volgens dokter Linda Yancey van het Memorial Hermann Health System in Houston kan het hogere zoutgehalte in augurkensap wonderen doen voor je keelpijn. Het zout helpt bij het verminderen van ontstekingen en zorgt ervoor dat je symptomen voor een korte periode, zo’n 10 tot 15 minuten, afnemen. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Voordat je nu meteen naar de koelkast rent, laten we ook eens kijken naar andere effectieve remedies die je kunt proberen.

Meer dan alleen augurken sap

Naast het wondermiddel uit je koelkast zijn er nog andere manieren om je keelpijn te verzachten. Een warme kop thee met honing kan bijvoorbeeld een verzachtend effect hebben. Of wat dacht je van een zoutig drankje? Dit kan ook tijdelijke verlichting bieden. Maar let op, het is belangrijk om niet te veel zout binnen te krijgen en te onthouden dat deze remedies de symptomen slechts tijdelijk verminderen.

Voorzichtigheid geboden

Voordat je nu elke dag aan het augurkensap gaat, is het belangrijk om te weten dat te veel zout niet goed is voor je lichaam. Dus, gebruik deze tip met mate. Het wordt aangeraden om niet te vaak een slokje te nemen en het sap zeker niet op te drinken. En voor degenen die geen augurken in huis hebben of gewoon iets anders willen proberen, meng een theelepel zout in een beetje warm water. Gorgelen met deze zoute substantie kan ook helpen, maar zorg ervoor dat je het niet doorslikt.

Augurken sap en de andere genoemde remedies zijn geweldige opties als je snel verlichting zoekt voor je keelpijn. Maar onthoud, ze bieden slechts tijdelijke verlichting en dienen met voorzichtigheid te worden gebruikt vanwege het zoutgehalte. Heb je aanhoudende klachten? Dan is het altijd verstandig om een dokter te raadplegen. Maar voor nu, pak die pot augurken erbij en zeg vaarwel tegen je keelpijn!