Other

Ergere katers naarmate je de 30 nadert? Hier komt dat door

middel tegen kater

We roepen altijd dat het 'zuipen' niet zo makkelijk meer gaat als in de studententijd of begin twintig. Het blijkt dat deze uitspraak niet onterecht is, want je kater wordt steeds heftiger naarmate je de 29 lentes bent gepasseerd. Ja lelijk, maar hoe komt dit nu eigenlijk?

Aftakeling van het lichaam

De jonge lezer kan het zich misschien nog helemaal niet voorstellen, maar je lichaam takelt af wanneer je ouder wordt. Je verliest haar, krijgt vervelende pijntjes en volgens de Australische diëtiste Kate Save zorgen jouw veranderden hormonen ervoor dat je alcohol anders verteert.

Naast hormonen, speelt de nierfunctie ook een belangrijke rol. De kans is namelijk groot dat deze al is aangetast door je drankgebruik en tevens al wat jaartjes meegaat.

Interessante theorie over verergerde kater

Een andere interessante theorie van een klinische psychologe van de Universiteit van Californië stelt dat de meeste mensen in de loop der jaren steeds minder gaan drinken. Daardoor neemt jouw alcoholtolerantie af. Voor mensen die steeds minder gaan drinken, betekent dat dus dat zij zich zwaar belabberd voelen na een nacht goed feesten.

Een echt partyanimal daarentegen heeft dus minder last van een kater dan een verantwoordelijk persoon van boven de 30 die op zijn tijd eens losgaat. Niet de meest gezonde oplossing, maar wel leuk natuurlijk.

Bron: MAN MAN