Tijdens de Olympische Spelen verblijven alle sporters in een ‘Olympisch dorp’. Hier worden ze van alle gemakken voorzien. Het organisatiecomité geeft ons een eerste inkijkje op het Olympisch dorp van de aanstaande Olympische Spelen. Wat opvalt zijn die kartonnen bedden, die zijn voor een heel bijzondere reden ontworpen.

Een inkijkje in het Olympisch dorp van Tokio

In het Olympisch dorp worden tijdens de Spelen zo’n achttienduizend atleten vanuit de hele wereld gehuisvest. Het nieuwe dorp is dan ook voorzien van vele flatgebouwen, parken, winkels en sportscholen om het ‘normale leven’ zo goed mogelijk na te bootsen. Eén facet uit het normale leven moet echter worden vermeden en daarvoor heeft de organisatie kartonnen bedden ontworpen.

De opmerkelijke reden achter de kartonnen bedden

In de eenpersoonskamers van negen vierkante meter of tweepersoonskamers van twaalf vierkante meter staan kartonnen bedden. Deze zijn stevig genoeg om het gewicht van één persoon te kunnen dragen. Bij twee of meerdere personen zouden de kartonnen bedden het dus kunnen begeven. Je voelt ‘m al aankomen: dit is om intiem contact tussen mensen te vermijden. Sporters moeten zich namelijk focussen op hun sport en niet op andere bijzaken. Prille liefdes kunnen dus helaas niet worden gevierd in Tokio.

Het gerucht kwam ook terecht bij de Ierse turner Rhys McClenaghan. Hij vond het maar een merkwaardig bericht en besloot het even te gaan testen. “Na een aantal keer springen gaat het bed heus niet kapot”. Hij kan er – mocht ‘ie dat willen – er goed tegenaan gaan de komende nachten. Dan kan McClenaghan vast deze 4 tips voor de perfecte openingszin gebruiken.

Futuristische wagentjes als vervoer voor de Olympische sporters

Daarnaast staan er op de parkeerplaats ook 3.700 futuristische wagentjes waarmee de sporters dag in dag uit worden vervoerd naar hun desbetreffende bestemming. Na de Olympische Spelen worden de kamers omgebouwd tot luxe appartementen. Tegen die tijd zullen de kartonnen bedden waarschijnlijk worden vervangen door stevige en ruimere bedden.

kartonnen bedden Olympisch dorp