Kanye West. You love him or you hate him. Dat laatste is prima, want hij houdt genoeg van zichzelf om dat te compenseren. Wat je mening over Amerika’s meest besproken rapper ook is, we kunnen niet ontkennen dat de beste man een gigantisch talent heeft voor het produceren van muziek. Gisteren werd bekend dat de rapper -die financieel nog steeds in de schaduw staat van zijn vrouw en haar familie- voor het eerst is uitgeroepen tot best verdienende rapper van de wereld. Iets waar zijn muziek gek genoeg niet verantwoordelijk voor was.

Vermogen

Dat het bij Kim en Kanye financieel wel goed zit zagen we een tijdje terug, toen de Kardashian ons een tour gaf door de villa van Kanye West. Gek genoeg heeft Kanye deze plek op de ranglijst niet verdiend met de muziek die hij maakt, maar met zijn schoenen. Het vermogen van West bedraagt op dit moment 150 miljoen dollar. De samenwerking van Kanye West en Adidas heeft geen windeieren gelegd. De zelfbenoemde rapgenie verdiende met deze Yeezy-deal ruim 65 miljoen dollar. Bijna de helft van zijn volledige vermogen van afgelopen jaar dus. De nummer één van vorig jaar, miljardair Jay-Z, blijft qua inkomsten dit jaar hangen op ‘maar’ 81 miljoen. Drake vervult de derde plek. De rapper die zichzelf een Boeing 767 cadeau deed verdiende 75 miljoen. Kanye West is dus niet ’s werelds rijkste rapper, maar wist de afgelopen twaalf maanden wel het meeste binnen te harken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kanye West (@kanyew.est) op

Kanye West

De rapper is veel in het nieuws de afgelopen weken en dat heeft alles te maken met zijn nieuwste album ‘Jesus is King‘. De plaat stond eigenlijk gepland voor afgelopen jaar en zou ‘Yandhi’ gaan heten. Na veel schuiven stond de releasedate nu op afgelopen vrijdag. Het geduld van zijn fans wordt nog verder op de proef gesteld: de rapper is -perfectionist die hij is- nog niet honderd procent tevreden met het album en is er last minute nog aan gaan sleutelen. Ergens deze week zal de plaat uitkomen. Wij zijn benieuwd naar het nieuwe geluid van ’s werelds beste verdienende rapper Kanye West.

Bron: Quote