Kampeerfanaten heb je overal. Je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk. Maar voor de fans van kamperen hoef je niet heel ver te zoeken om ergens leuk je tentje op te zetten. Waar mensen meestal wegtrekken naar het mega-kampeerland Frankrijk of in andere landen hun pootjes van de caravan uitdraaien, is dat nu allemaal wat ingewikkelder. Maar gelukkig kun je ook heel leuk kamperen in Amsterdam.

Kamperen in Amsterdam kan heel leuk

Het zal je verbazen wat voor leuke plekken er in en rond onze hoofdstad zijn waar je prima kunt kamperen. Geen grote afstanden, geen dagen rijden, geen onbegrijpelijke taal. Gewoon de Amsterdamse charme vanaf je tent, caravan of brute camper trailer. We zetten vijf goede campings voor je op een rijtje waar je volop kunt genieten van kamperen in Amsterdam.

Camping Zeeburg

Jawel, er is ook een camping bij Zeeburg. Een klein eilandje op het IJmeer fungeert als klein dorpje waar je van alle gemakken voorzien bent. Zet je tentje op aan het water en geniet van het uitzicht en de rust. Eigenlijk hoef je het eiland niet af voor het vakantiegevoel met een restaurant, winkel, een kinderboerderij en een kruidentuintje. Lekker om met de familie even ‘weg’ te zijn.

View this post on Instagram

Last minute toch nog even genieten van het zonnige Pinksterweekend?โ˜€๏ธ๐ŸŒก Reserveer dan nu je plekje op camping Zeeburg! Bel ons op +31(0)20 6944430 of mail ons op info@campingzeeburg.nl , voor jouw plekje in een groene oase binnen de stad.๐Ÿ’š๐Ÿ’š Wij zijn geopend voor campers, caravans en tenten met eigen sanitaire voorzieningen. Kom jij ontspannen op deze bijzondere plek?๐Ÿฅฐ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Last minute decided to enjoy the Pentacost weekend?โ˜€๏ธ ๐ŸŒก Reserve your spot now at camping Zeeburg! Call +31(0)206944430 or mail to info@campingzeeburg, for your spot in an oasis of green within the city๐Ÿ’š๐Ÿ’š We are open for campers, caravans and tents with their own sanitary facilities. Ready to relax in an extraordinary place?๐Ÿฅฐ

A post shared by Camping Zeeburg Amsterdam (@campingzeeburg) on

Vliegenbos

Kamperen in Amsterdam kan ook in Noord, bij camping Vliegenbos. Het ligt in het bos, maar is maar een kwartiertje van het centrum van de stad. Met een camper, caravan of tent kun je er terecht, maar zelfs als je dat niet hebt kun je nog in een chalet of groepsaccommodatie slapen.

Camping Bakkum

Nog iets verder naar het noorden ligt camping Bakkum, waar je net als op Zeeburg kunt kamperen aan het strand. Het is niet echt kamperen in Amsterdam, maar het ligt er wel vlakbij. Het is ook zeer geschikt voor watersporters, met het Sports at Sea Centre aangrenzend. Wil je iets meer luxe dan je eigen tent? Dan kun je ook in een bungalow met eigen douche en toilet.

View this post on Instagram

Want to know how birds see our campsite?๐Ÿฆ Well, something like this:โ  โ  This winter various birdhouses have been installed around the campsite. We hope to attract great tits, woodpeckers and nuthatches. Great tits are especially welcome, because they are the biggest natural threat to the oak processionary!โ  โ  ——————————————————————————โ  โ  Benieuwd hoe de vogels de camping zien?๐Ÿฆ Nou zo: โ  โ  Op de camping zijn deze winter verschillende vogelkasten opgehangen. Hiermee hopen we koolmezen, spechten en boomklevers te trekken. Zeer handig die koolmezen, want dat zijn de grootste bedreiging voor de eikenprocessierups. Dat is handig!โ  .โ  .โ  .โ  .โ  .โ  .โ  .โ  .โ  .โ  .โ  #vogels #birdview #luchtfoto โ  #campingbakkum #bakkum #castricum #camping #campinglife #travel #holiday #campinglovers #instacamping #kamperenaanzee #ikbakkum #campingismylife #caravan #caravans #bringmeback #love #outdoor #vacation #vakantie #urlaub #reisen #strandurlaub #reisenmitbaby #campen #urlaubammeer #campingurlaub #sommerurlaubโ 

A post shared by Camping Bakkum (@campingbakkum) on

Gaasper Camping

Terug naar het zuiden, heb je voor de mensen die veel van de hoofdstad willen zien hier een perfecte locatie. Je bent zo in de stad en het is groot zat, met plek voor 350 caravans, campers en tenten. Met wifi over de hele camping is kamperen in Amsterdam tot een nieuw niveau getild.

Camping de Lakens

Dit is wel een uitzonderlijke camping, met veel ruimte en retro elementen, zoals een oude schoolbus waar je in kunt slapen. Je hoeft je eigen kampeerspullen niet eens mee te nemen, want de tenten zijn al voor je opgezet. Het is officieel een camping, maar je kunt er flink in de watten worden gelegd met massages, yoga en een sauna. Heerlijk voor het koppel, misschien minder voor het echte mannenweekend.