We hebben weer een elektrische sportauto voor jullie in de aanbieding. Tesla lijkt niet meer veilig. Van alle kanten proberen autofabrikanten het marktaandeel in elektrische auto’s weg te snoepen. Zo zijn er al flink wat elektrische bolides voorbij gekomen: de Audi e-tron en vanuit Rusland de Aviar R67. De Aziatische markt kan dan natuurlijk niet lang op zich laten wachten. Qiantu Motor – een Chinese autoproducent – komt nu met de K-50 elektrische sportauto. Het is daadwerkelijk een hoogstandje in de technologische vooruitgang.

K-50 elektrische sportauto

De K-50 elektrische sportauto heeft een rijbereik van 380 kilometer, pakt de 0 naar de 100 in slechts vier seconden en heeft een topsnelheid van 200 kilometer per uur. De bolide wordt voortgestuwd door twee elektrische motors die in totaal goed zijn voor 402 pk. Door zijn aluminium geraamte en koolstofvezel behuizing is de auto zeer licht in gewicht. Qiantu Motor produceert de K-50 elektrische sportauto in de Verenigde Staten en hoopt in 2020 haar eerste klanten gelukkig te maken. Jij kan daar één van zijn voor slechts 110.000 dollar (96.500 euro). Moet je helaas wel eerst Chinees leren, anders wordt navigeren door de website moeilijk.

K-50 elektrische sportauto gewoonvoorhem 1 K-50 elektrische sportauto gewoonvoorhem 3 K-50 elektrische sportauto gewoonvoorhem 4