Sports

Dit bedrag gaat succestrainer Jose Mourinho verdienen bij Fenerbahçe

José Mourinho

Het is geen geheim meer! José Mourinho, de onvermijdelijke 'Special One', heeft zijn handtekening gezet onder een lucratief contract bij Fenerbahçe. Wat zal de legendarische coach binnen hengelen voor zijn services?

 Mourinho geland in Istanboel

Als een echte magneet trok hij niet alleen fans naar de presentatie, maar ook de aandacht van andere Turkse grootmachten, zoals Besiktas. Maar het was de Fenerbahçe-voorzitter Ali Koç die de jackpot binnenhaalde, en hij doet er niet geheimzinnig over. “Mourinho heeft met andere clubs gesproken”, onthulde Koç onlangs aan het Turkse Sports Digitale. “Ook Besiktas heeft contact met hem opgenomen, maar wij waren eerder. We hebben ook een beter aanbod gedaan dan Besiktas. Daarvan was Mourinho onder de indruk. We geven hem en zijn staf jaarlijks twaalf miljoen euro.”

View post on Instagram
 

Jawel, € 12 miljoen per jaar. Dat is geen kattenpis, zelfs niet voor een trainer van Mourinho’s kaliber. Maar met diepere zakken komen ook hogere verwachtingen. Mourinho’s missie? Niets minder dan de langverwachte landstitel terug te brengen naar het geel-blauw gekleurde deel van de Turkse hoofdstad.

Zal de felbegeerde landstitel dan eindelijk wederkeren?

Het klinkt als een epische taak, maar de ‘Special One’ staat bekend om zijn vermogen om het onmogelijke te bereiken. Met Fenerbahçe’s laatste landstitel die stamt uit het seizoen 2013/14, toen niemand minder dan Dirk Kuijt nog de kleuren van de club verdedigde, is het hoog tijd voor een comeback. Het seizoen 2023/24 was het bijna dan zover, met Fenerbahçe die Galatasaray tot het uiterste dreef met een totaal van 99 punten, maar uiteindelijk net niet genoeg had om de titel binnen te halen (102 punten vereist).

Nu is het de beurt aan Mourinho om zijn stempel te drukken op het Turkse voetbal en de Fenerbahçe-fans te laten dromen van hun zo lang uitgestelde kampioenschappen. Hij staat er om bekend dat hij, met scherp oog voor detail en een ongeëvenaarde passie voor succes, niet zal rusten voordat hij zijn missie volbracht heeft. En met een salaris als dat van Mourinho, kan niemand betwijfelen dat hij vastberaden is om die trofee naar huis te brengen.