Entertainment

Leesvoer: Het bijzondere verhaal van alleskunner Jonny Kim

Jonny Kim

Dit hoor je echt niet vaak. Een carrière als sniper bij het leger van de Verenigde Staten, dokter worden bij Harvard én werken als astronaut bij NASA. Dit deed Jonny Kim allemaal voordat hij 37 jaar werd. Inmiddels is hij 39. Kim heeft in relatief korte tijd al veel bereikt en meegemaakt. Hij is een echte alleskunner.

Jonny Kim meldt zich aan bij Navy SEALs

In zijn zeventiende levensjaar vertelde Jonny Kim zijn moeder dat hij van plan was om te gaan stoppen met school, met als reden dat hij zich bij de Navy SEALs wide gaan voegen. Dit zijn speciale eenheden van het leger van de Verenigde Staten die intensieve trainingsprogramma’s volgen. Zijn moeder was niet meteen enthousiast toen hij dit idee voorlegde, ze begon erdoor te huilen. Uiteindelijk gaf ze toestemming aan haar zoon en mocht Jonny Kim naar de Navy SEALs toe. Hij werd sniper en heeft meer dan honderd geheime operaties uitgevoerd.

View post on Instagram
 

Van sniper naar dokter

In 2016 was de tijd voor hem aangebroken om terug in de schoolbanken te gaan zitten. Door de dingen die hij meemaakte in het leger kwam hij tot het inzicht dat hij mensen helpen erg belangrijk vindt. Daarom ging hij Geneeskunde studeren aan de prestigieuze Harvard Medical School. Uiteindelijk heeft hij dit afgerond en is hij dokter geworden.

View post on Instagram
 

Laatste carrièreswitch

Na dit alles waren zijn ambitieuze plannen nog niet op. Hij gooide zijn carrière volledig om en wilde graag astronaut worden. Jonny Kim is geselecteerd door de NASA. Hierdoor is hij ook meteen de eerste NASA-astronaut met Zuid-Koreaanse roots. Om specifiek te zijn, hij is geselecteerd voor het NASA ARTEMIS team. Dit betekent dat hij in 2024 in aanmerking komt om mee te gaan op missie naar de maan.

Alles wat Jonny Kim wil, lijkt te lukken. Maar dit geluk komt niet zomaar op hem af, dit heeft hij mede te danken door jarenlang keihard te werken. Hoe gaaf zou het zijn als hij écht naar de maan mag? Dan heeft Jonny Kim echt de hele aarde uitgespeeld. Wie weet is er ook zo’n pad voor jou weggelegd! Misschien kan je beginnen met om 4 uur op te staan.