Als multimiljonair hoef je helemaal niet in een grote villa te wonen. Sterker nog, je hoeft niet eens een eigen huis te hebben! De 24-jarige John Paul Baric maakt miljoenen per maand, maar woont nog steeds in de kelder bij zijn ouders.

John Paul Baric is een ‘selfmade miljonair’ in de kelder van zijn ouders

Miljonairs staan bekend om het flaneren met dure horloges, kopen van meerdere woningen en het showen van hun geld. Maar niet iedere miljonair is hetzelfde. De 24-jarige John Paul Baric moet niets hebben van al dat opvallen. De Amerikaan zit nog steeds dagelijks achter zijn computer geld te maken. Hoe doet hij dat dan? Vraag je jezelf vast af. We hebben een heel simpel, maar veelvoorkomend antwoord: Bitcoin.

Goed investeren = flink cashen

Het is een kwestie van goed investeren. In 2012 kocht John Paul ‘JP’ Baric 1.400 dollar aan Bitcoin. Destijds was deze cryptomunt nog geen drol waard, maar zoals we allemaal weten, schoot de munt omhoog als een raket. Nachtenlang zat de tiener achter zijn computer op zoek naar allerlei cryptomunten. In plaats van studeren, verdiepte hij zich in de cryptowereld, met succes.

 

Opzetten van eigen programma’s

In 2017 begon het echte geld pas binnen te stromen. De welbekende Bitcoin werd steeds meer waard en de destijds 17-jarige John Paul Baric vond zijn weg in de cryptobusiness. Hij zette een ‘Bitcoin mining-programma’ op. Dit programma maakte zelf Bitcoins door het oplossen van moeilijke puzzels. En dat allemaal in het kleine keldertje van zijn ouders in Austin.

Een miljoenen business in de kelder

Een klein jaartje later besloot hij volledig te stoppen met school om zich op zijn business te focussen. Hij huurde een paar vrienden in die fulltime met het programma bezig waren om de Bitcoins te maken. Zelf ging hij aan de slag met het verkopen van deze programma’s en het verhandelen van de gemaakte Bitcoins. Het bedrijfje van John Paul Baric maakte in no-time een omzet van twee miljoen dollar per jaar. Inmiddels zijn de inkomsten gestegen tot 1,4 miljoen dollar per maand. Het is allemaal een kwestie van jezelf inlezen en goed investeren!