Negen jaar geleden ging er een video viraal op het internet. In deze video vertelde een man dat je moest investeren in Bitcoin. Als we nou gewoon hadden geluisterd… Dan had onze bankrekening er heel wat anders uitgezien

Het beste Bitcoin-advies

Het is 2013 en je kijkt op YouTube, ineens zie je een video met de titel: ‘Bitcoin Update – just buy $1 worth of bitcoin please!’ Je klikt erop, want je bent nieuwsgierig waar het over gaat. Je hebt alleen gehoord dat het een cryptocurrency is, maar de verhalen zijn niet altijd even positief. Dus je besluit niets met het advies van de YouTuber te doen. Dat is nou precies waar je de mist in bent gegaan.

Ontmoet: Davinci Jeremie, deze man is de maker van de bovenstaande virale video. Hij smeekte de mensen bijna om minstens $1 in Bitcoin te investeren en het liefst nog wat meer. Zijn tegenargument was: “Als de munt naar 0 euro gaat is het niet zo’n groot probleem want je verliest toch maar $1.” Dit lijkt ons genoeg reden om geluisterd te hebben in die tijd!

Zelf leven als een koning

Davinci leeft zelf als een koning. Hij had namelijk in plaats van $1, duizenden euro’s in Bitcoin geïnvesteerd en plukt daar nu de vruchten van. Met zijn luxe leventje bevindt hij zich nu op stranden, grote jachten met mooie dames aan z’n zij, privé-vliegtuigen en op luxe plekken zoals Monaco en Dubai. Hij steekt het ook niet onder stoelen of banken dat hij destijds had gezegd dat iedereen moest investeren in de digitale munt.

Voortaan als je een random persoon op YouTube hoort zeggen dat je ergens in moet investeren, is het misschien toch wijsheid om het niet meteen af te doen als onzin. Het kan namelijk zomaar eens die gouden tip zijn. Maar wees wel verstandig en loop niet klakkeloos achter random mensen aan. Doe eerst zelf je research en bepaal dan wat je gaat doen. In het geval van Davinici Jeremie was het een gouden zet. Kijk eens hoe de beste man geniet van zijn leven: