Als we je vragen aan een paar filmklassiekers te denken heb je vast een rijtje klaar. Er zijn nu eenmaal ontzettend veel ijzersterke films. Sommige zijn zelfs recent uitgekomen. Denk aan oorlogsfilm Midway, of Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino. Op het gebied van flops zijn er echter ook genoeg films op te noemen. Nu is er weer een film toegevoegd aan het rijtje van absolute flops, als we Rotten Tomatoes moeten geloven. John Henry krijgt daar namelijk een score van 0%.

Recensenten Rotten Tomatoes hebben geen goed woord over voor John Henry

Net als IMDb is Rotten Tomatoes een website waar veel films worden gerecenseerd. In tegenstelling tot IMDb wordt op Rotten Tomatoes het cijfer vooral op recensenten gebaseerd. Die schrijven een recensie die ze of als positief bestempelen, of juist een negatief eindoordeel meegeven. Is de helft van de recensies negatief, dan krijgt een film dus een score van 50%. In de meeste gevallen is er altijd wel één recensent die een film een voldoende geeft. De recente film John Henry kon hier echter niet op rekenen: alle recensenten hebben de film namelijk met een onvoldoende beoordeeld. Zo komt de film uit op een symbolische 0 als cijfer.

John Henry

Waar gaat de film over?

Het plot van de film is behoorlijk cliché te noemen. John Henry was vroeger lid van een bende, maar heeft zijn verleden afgezworen. Toch moet hij terugkeren naar dit gewelddadige verleden wanneer zijn baas jacht maakt op twee kinderen. Ondanks dat Terry Crews de hoofdrol speelt is deze film niet meer te redden. Gelukkig speelt de krachtpatser ook in andere actiefilms die op positievere reviews kunnen rekenen. Of John Henry de moeite waard is kan je na het zien van de trailer het beste zelf beoordelen. Ook kan een blik op de Rotten Tomatoes recensies je alvast een beeld geven waar je (vooral niet) op moet rekenen in de film.

De hoop hoeft overigens nog niet helemaal opgegeven te worden: de kans is groot dat er in de loop van de tijd ook nog wel wat positieve recensies bij zullen komen. Bovendien zijn ze op IMDb een stuk coulanter over de film. Daar krijgt hij een ruime 7,5 (dit is dan wel weer gebaseerd op maar een handjevol reviews).