Jenga ken je waarschijnlijk nog van toen je het als kind speelde. De toren van blokken werd steeds instabieler naar mate hij hoger werd en als hij bij jou omvalt verlies je. De andere versie van dit spel, het Jenga drankspel, kent meer winnaars én verliezers. Er zitten in sommige blokken namelijk shotjes verstopt in de vorm van gelatine. Als jij dat blokje pakt, moet je het shotje ‘eten’.

Het Jenga drankspel

Door van Jenga een drankspel te maken krijgt het een uitbreiding naar het segment van de volwassenen. Dankzij de verstopte shotjes drank weet je niet bij welk blokje je de gelatine op moet eten. Hierdoor kun je heel veel pech hebben door meerdere blokjes achter elkaar te pakken, of juist telkens de veilige blokjes te krijgen. Wat er gebeurt als je de toren om laat vallen mag je zelf bepalen, maar het is niet aan te raden alle shots dan op te eten. Dan wordt het volgende potje alleen maar moeilijker.

jenga drankspel

Pas aan naar je voorkeuren

Het drankspel van Jenga heeft vele andere bedrijven en knutselaars geïnspireerd om het simpele spelletje de nodige aanpassingen te geven. Zo zijn er gigantische versies van het spel verkrijgbaar. Ook speciaal op maat gemaakte spellen kun je bestellen. Onze voorkeur gaat toch wel echt uit naar de shotjes-variant.

jenga drankspel

Het Jenga drankspel kun je in verschillende soorten bestellen. In elk spel zitten 54 blokjes, maar je kunt per set aangeven hoeveel blokjes je erbij wilt waar een shotje in kan. Als je weinig wilt drinken kun je een spel kopen met ‘slechts’ 6 shot houders. Voor de fanatieke feestbeesten onder ons zijn er iets meer uitgebreide versies te krijgen. De mogelijkheden zijn 6, 12, 18 of 24 blokjes om een shotje mee te nemen. Met hoe meer je speelt, hoe meer shotjes je erin kunt doen. Of als je gewoon veel kunt hebben of veel wil hebben.

Dit is niet het enige spelletje waar een drankspel van wordt gemaakt. Eerder kwamen we ook al een spel tegen waar minigolf met beerpong gecombineerd werd.