We vragen ons als man zijnde vaak af: wat is nou de perfecte offroad-wagen? Je zou simpelweg ‘een Jeep’ kunnen antwoorden en dan zouden we je zeker geen ongelijk geven, maar het kan altijd beter. Een concept-artist genaamd Igor Dmytrenko gaf zijn fantasie de vrije loop en kwam met deze bijzondere Jeep Shortcut.

Jeep Shortcut

Veel mensen waren onder de indruk van de onlangs uitgekomen Gladiator pickup die gebaseerd is op de Wrangler. Hij ziet er beeldig uit, maar we moeten niet vergeten waarop die wagen is gebaseerd. Juist ja, de Wrangler is een off-road wagen waar niemand omheen kan. Om die reden besloot Igor Dmytrenko de Wrangler eer aan te doen door hem nog bruter te maken. En dat is hem met succes gelukt, kijk maar naar de volgende beelden:

Jeep Shortcut Concept Jeep Shortcut Concept Jeep Shortcut Concept

De wagen doet ons een beetje denken aan de 2016 Moab Easter Concept. Deze pakte ook alles wat het design van een Jeep zo bijzonder maakt. De rolkooi is dikker, de onderkant is beter beschermd, de wielen zijn dikker en de oude lampen moeten plaats maken voor LED-modules. Doe er een dikke laag verf over en klaar is kees, je hebt een hele dikke Jeep.

Igor Dmytrenko

De artiest heeft geen geheimen, hij geeft zijn fans door middel van een foto-collage een inkijkje in hoe de Jeep Shortcut Concept tot stand kwam. Je kunt natuurlijk niet zo maar op de proppen komen met een volwaardige Jeep. Daarom geeft hij op zijn persoonlijke blog een kijkje naar allerlei aparte onderdelen van de wagen. Onder andere de stoelen van de wagen, de banden, het interieur en delen van de ophanging passeren de revue. Je kunt er snel op verkeken zijn, maar er gaat soms dagen tijd zitten in het maken van dergelijke 3D objecten. Maar het resultaat mag er wezen, Dmytrenko verdient wat ons betreft een schouderklopje.

Jeep Shortcut Concept Jeep Shortcut Concept Jeep Shortcut Concept Jeep Shortcut Concept Jeep Shortcut Concept