In het begin van de jaren tachtig verwende Jeep ons met de heerlijke Jeep Scrambler. Velen waren onder de indruk van deze brute offroad-wagen. Nu komt Jeep met een nieuw dik concept: de JT Scrambler.

JT Scrambler Concept

Wat is de beste plek waar je een dikke Jeep kunt fotograferen? Juist ja, ergens in de natuur en mijlenver van een verharde weg verwijderd. Jeep is slim geweest en heeft daarom de beeldige Jeep JT Scrambler Concept mooi in de woestijn neergezet. Kijk zelf maar:

JT Scrambler Concept

De oude Jeep Scrambler

Wij begrijpen maar al te goed dat Jeep met een spirituele opvolger van de beruchte wagen uit 1981 komt. De wagen was gebouwd op het chassis met de lange wielbasis genaamd CJ-8. Deze lange tank van een chassis kwam met een hoop extra’s geleverd. Wat dacht je van een laadbak, afneembaar dak, speciale wielen en een verfraaid uiterlijk? Wij zouden daar in ieder geval geen nee tegen zeggen. De Jeep JT Scrambler Concept borduurt verder op dit zeer brute concept.

Jeep JP Scrambler concept 1981

De JT Scrambler Concept

We zijn alweer een paar decennia verder sinds de originele Jeep Scrambler, daarom is deze editie helemaal up to date. De JT Scrambler Concept is gebaseerd op de Jeep Gladiator. De wagen komt met een nieuw uiterlijk, door de kleurrijke strepen en ‘Scrambler’ logo die aan de buitenkant te vinden zijn.

JT Scrambler Concept

Verder krijgt de wagen stoere 17-inch wielen met een bronze kleur, een rollbar en LED-verlichting. Ook de performance is niet onveranderd gebleven. Jeep heeft de wagen een koude luchtinlaat gegeven en een uitlaat, waardoor die een beter doorstroming heeft. Als kers op de taart zijn de bruine leren stoelen met oranje naden ook zeker niet misselijkmakend.