Niemand zou zeggen dat een jeep nog extremer kan, maar het Amerikaanse bedrijf dacht daar anders over. Het bedrijf heeft een concept de wereld ingebracht met een lange naam die erg tot de verbeelding spreekt. De Jeep Gladiator M-715 Five-Quarter concept wist in ieder geval onze interesse te wekken.

Five-quarter concept

Het concept is gebaseerd op Jeeps uit de jaren 60, dat valt duidelijk op als we naar de wagen kijken. Ze hebben er goed voor gezorgd dat je de moderne eigenschappen niet ziet aan de buitenkant. Zo heeft deze Jeep een motor geleend van de beruchte Dodge Challenger Hellcat, een 700pk sterke Supercharged 6.2 Hemi “Hellcat” V8. De bumper is gemaakt van carbon fiber, alhoewel een zwarte Jeep dat eigenlijk niet per se nodig heeft is het wel een cool detail.

Five-Quarter Concept Five-Quarter Concept Five-Quarter Concept Five-Quarter Concept Five-Quarter Concept Five-Quarter Concept

Aan alle details gedacht

Jeep heeft er alles aan gedaan om de Five-Quarter Concept zo bijzonder mogelijk te maken. Niet alleen de bumper is van licht materiaal, ook de achterkant waar je je spullen opslaat is van aluminium en lichtgewicht hout. Vergeleken met de Jeeps uit de jaren 60 is deze zo’n 9 centimeter lager gemaakt. De lampen in dit model zijn HID en LED, in een wagen met 700pk is goed zicht uiteraard wel belangrijk. Het frame is ook versterkt en de wagen heeft een ophanging van het merk King gekregen. Als kers op de taart zijn de krukassen van Dynatrac Pro-Rock een van de sterkste ter wereld.