We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, wij mensen zijn maar een bijzonder iets. Hoewel de kranten, vegans en andere activisten ons er iedere dag wel aan herinneren dat wij de wereld aan gort helpen, zijn er ook zat dingen die het inderdaad het behouden en ontdekken waard maken. Zoals dit slangenhuis dat de Mexicaanse architect Javier Senosiain vervaardigde uit een 50 meter lange en 6 meter brede grot!

Als je het ons vraagt is dit een prachtig briljant project gevuld met kunst, eigenzinnigheid en humor, bovendien een sterk staaltje vakmanschap waar liefhebbers van organische architectuur zeker van kunnen genieten:

Nido de Quetzalcoatl

Het kunstwerk is tot Nido de Quetzalcoatl (quetzalcoatl’s nest) gedoopt en ligt ten noorden van de stad Mexico, waar het gehuurd kan worden via Airbnb. Senosiain, een belangrijke voorstander van organische architectuur, heeft kleur en vorm gebruikt om de structuur te mengen binnen het 5.000 m² grote onregelmatige land.

De ononderbroken vorm komt van de grond en kleurt zich in de combinatie van groene, blauwe, paarse en oranje tinten – je zou bijna kunnen zeggen dat bezoekers een dromerige, psychedelische omgeving ervaren. De tien appartementen in de voorgevormde muren contrasteren de levendige buitenkant met een wit palet en zachte, houten oppervlakken.