Jason Momoa kennen we als de spierbundel uit films als Aquaman en natuurlijk van zijn glansrol in Game of Thrones. Daar speelde hij de krijger Khal Drogo. De acteur maakte recent bekend wat zijn dieet was voor deze rol. Dat is niet wat je per se zou denken.

Jason Momoa als Khal Drogo in Game of Thrones

Elke Game of Thrones-fan weet maar al te goed wie Jason Momoa is. Khal Drogo is niet echt onderdeel van zijn naam, maar betekent krijgsheer in de inheemse taal van de Dothraki. Zij waren een machtig en vooral oersterk volk van krijgers dat zich voornamelijk te paard voortbewogen. De groep werd bestempeld als onverslaanbaar in een gevecht op open veld. Zo’n volk had een sterke leider nodig. In de boeken waar de serie op is gebaseerd en in de serie zelf was dat Drogo. Later zou Daenerys deze rol op zich nemen, zoals we in de serie konden zien.

Jason Momoa

Een opvallend dieet voor een Game of Thrones rol

Voor zijn rol moest Jason Momoa flink op gewicht blijven. De acteur vertelt dat hij niet is gezegend met een natuurlijk sixpack (wat ons ook wel leuk lijkt). Als krachtbundel moest hij vooral op gewicht komen én blijven. Hij at op het moment van zijn rol voornamelijk veel pizza. Wat dat betreft vond de acteur het waarschijnlijk jammer dat zijn rol niet vele seizoenen meeging. Er zijn namelijk ergere diëten te verzinnen voor een film of serie-rol.

Dieet en trainingsschema van The Mountain

Jason Momoa is niet de enige acteur van Game of Thrones die voor de serie flink moest trainen en op zijn voeding moest letten. Er waren weinig personages die qua kracht in de buurt kwamen van Khal Drogo. Als we er één moeten bedenken komen we echter toch al gauw terecht bij The Mountain. Hij was de broer van The Hound en Cersei’s bodyguard. Het dieet en voedingsschema van The Mountain is nóg extremer dan dat van Jason Momoa.