Entertainment

Video: Visagie is uren bezig om Stranger Things-acteur in monster te transformeren

Jamie Campbell Bower Vecna

Bij de mensen die nog niet zijn begonnen aan Stranger Thing seizoen 4, zal er geen belletje rinkelen bij de naam Vecna: Vecna wie? Dit monster vervult een rol in Stanger Things seizoen 4. Acteur Jamie Campbell Bower moest op de set een flinke transformatie ondergaan om er zo monsterlijk uit te komen te zien.

Visagie heeft het er maar druk mee

Een uitdaging was het zeker voor de visagisten op de set van Stranger Things seizoen 4. Zo duurde het maar liefst acht (!) uur om Jamie Campbell Bower letterlijk in de huid van Vecna te laten kruipen.

“Zijn make-up (Jamie Campbell Bower) bestaat uit siliconen stukken en schuim latex delen”, licht make-up- en prothesekunstenaar Barrie Gower toe aan Bloody Disgusting. “De stukken schuimlatex zijn de grotere, zwaardere stukken op het lichaam. In totaal waren zo’n 25 prothetische stukken nodig om hem er als Vecna uit te laten zien. We konden alle onderdelen maar één keer gebruiken. Aan het eind van elke opnamedag verwijderden we de make-up met minerale olie. Die olie beschadigde de prothetische onderdelen, waardoor we de volgende dag weer helemaal opnieuw konden beginnen.” Over tijdrovende projecten gesproken!

Bekijk de video van de indrukwekkende transformatie van Jamie Campbell Bower hieronder:

Watch on YouTube