Voor de klokkenkenners onder ons is het geen nieuws dat OMEGA bijzondere horloges maakt. Opvallend design met een pittig prijskaartje. Voor de James Bond kenners kan de naam ook bekend klinken: OMEGA was in 1995 voor het eerst te zien aan de pols van onze favoriete spion. Nu komt het horlogemerk met een wel heel bijzonder exemplaar: een speciale James Bond uitgave van de Seamaster Diver 300M. Een Bond-horloge, speciaal voor jou.

OMEGA Bond-horloge

De productie van Bond films loopt rustig door. Inmiddels zijn de opnames van de 25e film in volle gang. Ter ere van het 50-jarige jubileum van On Her Majesty’s Secret Service (1969) brengt OMEGA een speciale Deamaster Diver 300M op de markt. Het nieuwe edelstalen horloge (doorsnede 42 mm) wordt opgeleverd in een beperkte oplage van -het kan ook niet anders- 7.007 stuks. Op de zijkant van de kast staat het Limited Edition van dit Bond-horloge nummer op een 18K geelgouden plaat.

Bond-horloge

The name is Bond..

Maar zijn meer details verwerkt die refereren naar James himself. Voor de wijzers en indexmarkeringen is 18k geelgoud gebruikt. De ’12’ is ge├»nspireerd op het wapen van de Bond-familie. Wanneer de 7 op de datumplaat verschijnt wordt hij weergegeven in hetzelfde lettertype als dat van het 007-logo. Voor hen met een scherpe blik valt op dat er een verborgen 50 op de markering staat ter hoogte van de 10. ’s Nachts licht hij op als geheime signatuur. Het Bond-horloge van OMEGA komt in een zwarte doos met het design van een pistoolloop. Daar komen knopen bij in de vorm van een kogelpunt. Gruwelijk toch? Hoeveel dit bijzondere exemplaar gaat kosten is nog niet bekend, maar dat geeft jou de tijd een financieel plan op te stellen voor het bekostigen van deze polsversiering.

Bron: 007

Fotografie: 007