Heb jij de trailer van de nieuwe James Bond-film No Time To Die al gezien? Daniel Craig schittert nog één keertje als 007 en ook deze keer heeft hij in de film weer een prachtig klokje van Omega om zijn pols.

De Omega Seamaster Diver 300m 007 edtition

Het is al sinds Goldeneye uit 1995 de traditie dat James Bond een horloge uit de Omega Seamaster serie draagt. Volgens de originele James Bond boeken van Ian Fleming is de geheim agent van oorsprong een officier in de royal navy. De Seamaster horloges zijn dus een ode aan die achtergrond. Elke film wordt er een speciaal nieuw ontwerp gemaakt dat weer moderner is dan de vorige editie. De Omega Seamaster Diver 300m bestond al, en nu is er een 007 editie van gemaakt voor in No Time To die. 

Het is een horloge van sterk maar licht titanium gemaakt, perfect voor een geheim agent. Het horloge heeft een kast met een doorsnede van 42 mm, en achterop staat een reeks aan getallen. De “0552” is een marinierscode en “923 7696” staat voor het duikershorloge. De laatste getallen zijn “007”, wat voor zich spreekt en “62”. Dat getal is een verwijzing naar 1962, het jaar waarin de eerste Bondfilm “Dr. No” uitkwam. Dit is ook het eerste horloge in de Omega Seamaster 300-serie dat een nato bandje heeft.

Elke editie weer een nieuwe

Omega heeft voor de negende James Bond-film op rij een horloge speciaal ontworpen. In sommige films draagt hij zelfs verschillende modellen horloges van het Zwitserse horlogemerk. Er zijn een paar modellen die extra bijzonder zijn. Zo hebben ze in 2002 een speciaal horloge ontwikkeld om het 40-jarig bestaan van James Bond te vieren. Hier kwamen 10.007 stuks van op de markt. In 2015 werden er 7.007 exemplaren van de nieuwe Omega Seamaster 300, die Spectre heette. En nu hebben we dus het nieuwste model, die slechts in enkele winkels te koop is.