Wij mannen hebben er allemaal wel eens last van, maar ook vrouwen kunnen er wat van: jaloers zijn. De eerste indruk die jij achterlaat bij een vrouw kan voor je vriendin zomaar eens de reden zijn om jaloers uit de hoek te komen. Uit onderzoek is er nu gebleken dat bij één type vrouw jaloezie meer voorkomt dan bij andere vrouwen. Toch maar even checken of je (toekomstige) vriendin in deze categorie valt.

Jaloezie komt bij deze vrouwen meer voor

Er zijn een flink aantal fouten die mannen in een relatie maken zonder dat ze het doorhebben. Net iets te amicaal praten met je vrouwelijke collega terwijl je vriendin twee meter verderop staat of een hele avond uitgaan met je vrienden en niet op haar appjes reageren… Tja, het zijn fouten die kunnen gebeuren. Bovendien verschilt het jaloezie-niveau van elke partner en dus ook in elke relatie. Of jullie al eerder relaties hebben gehad, hoe jullie communiceren en of er ooit sprake is geweest van vreemdgaan heeft natuurlijk invloed op eventuele jaloerse gevoelens. Maar er is toch nog een opvallend gegeven die jaloezie kan bepalen bij vrouwen: migraine.

jaloezie

Migraine zorgt voor meer jaloezie

Migraine en jaloerse gevoelens zul je niet één-twee-drie aan elkaar koppelen, maar toch hebben ze veel met elkaar te maken. Uit een onderzoek naar hoofdpijn onder vrouwen is gebleken dat vrouwen met migraine sneller jaloers zijn. Migraine kan vooral worden gekoppeld aan schommelingen in het oestrogeen van vrouwen: de vrouwelijke hormonen die onder andere een rol spelen bij zwangerschap en menstruatie. Eerder was ook al duidelijk dat oestrogeen invloed heeft op jaloezie. Nu is dus de combinatie tussen migraine, jaloezie en oestrogeen geconstateerd.

Extra goed voor haar zorgen

Natuurlijk hangt het alsnog van je vriendin af en jullie onderliggende relatie. Toch kan het geen kwaad om – als je vriendin een migraine-aanval krijgt – maar even extra lief voor d’r te zijn. Bijvoorbeeld door haar één van de 10 complimenten die elke vrouw wilt horen te geven.