188165-JDGOLD-3-20e9dc-large-1448362629

Jack Daniel’s lanceert de Jack Daniel’s No. 27 Gold Tennessee whiskey op de Nederlandse markt. De high-end double-barreled, double-mellowed whiskey is vanaf 1 december met een limited release verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Hiermee komt Jack Daniel’s voor het eerst in hun bijna 150-jarig bestaan met een verfijnde opvolger van de legendarische Old No. 7, Gentleman Jack en Single Barrel. De superieure whiskey voor de echte man past in een luxueuze lifestyle, waarbij op bijzondere momenten, het leven en succes gevierd worden.

De No. 27 Gold-variant wordt net als alle Jack Daniel’s whiskeys – na houtskool-filtering – gerijpt op eikenhouten vaten. De extra verfijning van deze bijzondere whiskey zit in het additionele rijpproces op vaten van esdoornhout (double-barreled). Hierdoor ontwikkelt de whiskey een nog rijkere smaak. De tweede houtskool filtering (double-mellowed) leidt tot een superieur zachte whiskey. Slechts enkele whiskey’s wereldwijd kennen dit proces.

Jack Daniel’s No. 27 Gold heeft een natuurlijke amber tint met een subtiel aroma van rijke, warme esdoornsiroop en gebrand eiken. Het kent een complexe structuur en smaakbeleving, welke zich laat omschrijven als romige vanille met een spoor van chocolade, esdoornsiroop en specerijen.

Jack Daniel’s meester distillateur Jeff Arnett: “Het dubbele rijpingsproces op de houten vaten zorgt voor een buitengewoon zachte afdronk. Een vernieuwing en verrijking binnen onze mooie range aan whiskeys. We zijn trots dat we met deze bijzondere fles nu ook onze Nederlandse Jack Daniel-fans kunnen mogen bekoren.”

188166-JDGOLD-4-8a8dd2-large-1448362630

Jack Daniel’s No.27 Gold Tennessee Whiskey drink je neat, on the rocks of in een traditionele cocktail als de Manhattan. Jack Daniel’s No. 27 Gold (in 70cl fles) is vanaf 1 december alleen verkrijgbaar in de bijzondere whiskeyspeciaalzaken en Gall & Gall en de betere hotel- en cocktailbars. Consumentenadviesprijs is €89,00,-

 

Geen 18, geen alcohol.
Geniet, maar drink met mate