Vikings is toch wel één van de betere series als je het ons vraagt. Dat komt voor een groot deel door de vette personages waar we van zijn gaan houden (of die we juist zijn gaan haten) tijdens de seizoenen. Eén van de meest kenmerkende personages uit Vikings was Ivar the Boneless.

Ivar the Boneless in Vikings

Waar de eerste paar seizoenen focuste op Ragnar Lothbrok, eindigde we de serie juist met zijn zonen. Eén daarvan was Ivar the Boneless, die het kind was van Ragnar en Aslaug. Het personage werd getypeerd door zijn wrede gedrag en zijn narcistische en sadistische persoonlijkheid. Tja, we denken niet dat we Ivar zo snel zouden toelaten tot onze vriendengroep. Toch was het personage, neergezet als Alex Hogh Andersen, geweldig om naar te kijken. Het personage is gebaseerd op een Viking die echt heeft bestaan.

Ivar the Boneless in Vikings

Waarom Ivar the Boneless in Vikings zijn nickname kreeg

De serie baseert veel verhaallijnen en personages op gebeurtenissen en personen die echt hebben bestaan. Ivar the Boneless is in Vikings geen uitzondering. Over de herkomst van zijn naam bestaan echter verschillende verhalen. ‘Boneless’ betekent in de serie dat hij geen gevoel heeft over zijn benen en dat hij incompetent is. Volgens sommige legendes had hij echter helemaal geen benen. Een andere theorie zegt dat het woord voor ‘boneless’ een verkeerde vertaling is, en de persoon eigenlijk ‘Ivar the Hated’, oftewel: Ivar de Gehate had geheten.

Ivar the Boneless in Vikings

Zo stierf de echte Ivar the Boneless

Volgens verhalen stierf Ivar de Boneless tussen 870 en 873. De doodsoorzaak? Die schijnt te maken te hebben met een ziekte. Die ziekte kon dan weer worden gekoppeld aan zijn benen. Volgens verhalen wilde Ivar worden begraven op een plek die vaak zou worden aangevallen. De legende vertelt dat die plek vervolgens heel moeilijk zou kunnen worden ingenomen, omdat zijn geest er nog ronddwaalde. Fans die het slot van Vikings hebben gekeken weten hoe Ivar de Boneless in die serie om zijn leven komt. De laatste 10 afleveringen van Vikings seizoen 6 zijn namelijk al te zien, ook al staan ze nog niet op Netflix. De serie eindigde met een 8.5 als IMDb-score. Een ijzersterke prestatie voor een serie die 6 seizoenen meeging.