Cars & Bikes

Italiaanse politie voegt een Lamborghini Urus Performante toe aan het wagenpark

Lamborghini Urus Italiaanse politie

Italië staat natuurlijk bekend om hun waanzinnige automerken als Ferrari, Lamborghini en Pagani. Dat willen de Italianen maar al te graag in het straatbeeld terug laten komen: de Italiaanse politie heeft nu een prachtige Lamborghini Urus Performante aan het wagenpark toegevoegd.

Italiaanse politie voegt Lamborghini Urus Performante toe aan wagenpark

Het is de zesde Lamborghini die de Italiaanse politie in dienst neemt, na de Gallardo en Huracán. De Urus wordt volgend jaar ingezet voor ‘orgaantransport en speciale service’ door de snelwegpolitie. De wagen zal dus puur worden ingezet voor het vervoeren van organen van A naar B, wat met de Urus een stuk wordt vergemakkelijkt. Gezien de afstanden in Italië vaak erg groot zijn – en het intact blijven van organen van levensbelang is – is de keuze voor de Urus helemaal niet zo vreemd. In 2020 werd al een Lamborghii Huracán van de politie ingezet om een nier van Rome naar het bijna 500 kilometer verderop gelegen Padua te brengen.

View post on Instagram
 

Hoewel de wagen van buiten dus in een felblauw jasje, inclusief zwaailichten, wordt gestoken, blijft er in het interieur van de Lamborghini opvallend veel intact. Het bestuurdersdisplay, de startknop en de rest van het middenconsole zijn zo goed als origineel.

Specificaties van de Lamborghini Urus Performante

Motorisch verandert er vrijwel niets bij de Urus-polizia. Zo beschikt hij over een 3,0-liter twinturbo-V8, welke nog steeds 666 pk en 850 Nm koppel stuurt. Dankzij de extra spullen zal het gewicht van 2.150 kilo wel wat omhoog gaan, maar de prestaties van de Urus zullen nog steeds zeer indrukwekkend zijn. En dat is ook hoognodig, gezien de beoogde functie van de bolide.

De Urus heeft een topsnelheid van zo’n 305 kilometer per uur.