Een bekende Rockstar insider heeft een berg aan nieuwe details over Grand Theft Auto 6 verspreid op de website Xfire. Het gaat om informatie rondom de storyline van de nieuwe Rockstar game, de instellingen én zelfs de mogelijke releasedatum van GTA 6.

Details GTA 6 verhaallijn

De geruchten werden de wereld in gebracht door twitteraar Matheusvictorbr. Een oud bekende, hij heeft in het verleden namelijk al vaker informatie naar buiten gebracht over verschillende GTA-titels. Volgens de insider speel je GTA 6 met twee personages. Een broer en zus waarvan de ouders in 2003 zijn vermoord door een kartel in Brazilië. In de beginscene van het spel krijgen spelers het achtergrondverhaal van de hoofdpersonages mee.

Het hoofdverhaal draait om een tweeling. Zij worden opgesplitst door de moord van hun ouders. Na zo’n twintig jaar komen de twee elkaar tegen als volwassenen. De tweeling staat alleen aan twee totaal verschillende kanten van het rechtssysteem. De broer zou volgens de insider werken voor een overheidsinstantie genaamd DOA, een fictieve versie van de Drugs Enforcement Administration (DEA). Terwijl zijn zus bij de kartel zou zitten om wraak te kunnen nemen. Of beide personages te besturen zijn is overigens nog niet duidelijk.

Waar speelt GTA 6 zich af?

Ook meldt de insider dat het verhaal zich voor grotendeels afspeelt in de Amerikaanse stad genaamd Carcer City. Dat is dezelfde stad uit de Rockstar-game Manhunt. Daarnaast zou het verhaal zich ook gedeeltelijk afspelen in Cuba, Colombia en Vice City.

Details over releasedatum GTA 6

Matheusvictorbr meldt ten slotte dat GTA 6 ergens in 2024 uitgebracht gaat worden. Uiteindelijk moet natuurlijk nog blijken in hoeverre de insider deze details goed heeft. Rockstar heeft eerder dit jaar in ieder geval bevestigd dat de ontwikkelingen van GTA 6 in volle gang zijn. Bij elk nieuw project is het altijd ons doel om aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van wat we eerder hebben afgeleverd. We zijn blij te kunnen bevestigen dat de ontwikkeling van het volgende deel in de serie in volle gang is.” Er zullen dus ongetwijfeld nog meer details naar buiten komen in de loop van de tijd.