Hij is een van de belangrijkste filmmakers van dit moment. Christopher Nolan. Momenteel werkt hij aan zijn volgende project Tenet. Eerder had hij ook al succes met onder andere Inception en natuurlijk zijn duistere Batman-trilogie. Zijn meeste recente is oorlogsfilm Dunkirk.

Nolan

Meestal duurt het wat langer voordat grote bioscoopfilms naar Netflix komen. Zeker als die film een financieel succes was. En al helemaal als het een film is van een regisseur van het kaliber van Christopher Nolan. Tot op heden stonden alleen delen I en III van zijn Batman-trilogie met Christian Bale op Netflix. Daar komt er dus nu eentje bij. Is het Inception? Of misschien Interstellar, waar Matthew McConaughey door zwarte gaten vliegt en het tijd-ruimte continuüm doorbreekt? Zeker niet. Het is zijn epische oorlogsfilm Dunkirk uit 2017, die naar Netflix gaat komen.

Dunkirk

Dunkirk

Dunkirk gaat over de grootscheepse reddingsactie van Britse soldaten uit de Belgische plaats Duinkerken. Het verhaal wordt van meerdere kanten verteld. We zien soldaten die halsoverkop hun weg naar het strand moeten zien te vinden. Kenneth Branagh is commandant Bolton, die op de kade staat. Ook zien we hoe de operatie nog lang niet geslaagd is als de soldaten eenmaal op de boten zitten. Tom Hardy speelt Farrier, die vanuit zijn Spitfire-vliegtuig een afleidingsmanoeuvre beraamt en kampt met een steeds leger wordende tank. En dan is er nog de vloot aan privéboten die vrijwillig de soldaten op komen pikken.

Dunkirk

Nieuw bij Netflix

Dunkirk kan je deze week nog gaan checken op het platform, mocht je dat destijds niet in de bios gedaan hebben. En als je hem wel al gezien hebt, is dit een mooie gelegenheid om Dunkirk nog een keer te zien. Want met zo’n gedetailleerde film kan je nooit alles met een kijkbeurt gelijk gezien hebben. De film krijgt op IMDb een 7,9 en wordt door critici alom geprezen voor het realisme en gevoel voor detail. Zaterdag 15 juni zal de epische oorlogsfilm op de Nederlandse Netflix verschijnen. Deze oorlogsfilm wil jij jezelf absoluut niet onthouden.

Meer Britse historie? Bekijk wat er allemaal bekend is over Peaky Blinders seizoen 5.