Velen van ons zullen al wel eens door het doolhof van IKEA hebben gewandeld en ervan hebben gedroomd om in een van de kant-en-klare bedden te kruipen of op een heerlijke hoek bank neer te ploffen. Voor sommige bezoekers van de Zweedse meubelketen werd deze droom realiteit.

Sneeuwstorm

Door een sneeuwstorm moest het winkelend publiek noodgedwongen een nacht doorbrengen in de IKEA. Er lag rui dertig cm sneeuw voor de deur. Volgens Sky News waren er ongeveer zes klanten aanwezig en 24 IKEA-medewerkers die mochten genieten van de grote pyjama-party. Op Instagram deelde het bedrijf foto’s en video’s van de onopgemaakte bedden. Bij deze post schreven ze: “Zo ziet het eruit als je tijdens een sneeuwstorm in IKEA Aalborg hebt geslapen!” Daarbij voegde ze nog toe: “Dank aan onze geweldige klanten en medewerkers voor deze onvergetelijke nacht.”

Unieke kans op het juiste bed uit te proberen

Winkel manager Peter Elmose vertelde aan het nieuwsmedium: “We sliepen in de meubeltentoonstellingen en onze showroom op de eerste verdieping, waar we bedden, matrassen en slaapbanken hebben.” Dit was de perfecte kans voor de bezoekers om het juiste bed uit te kunnen proberen. Elmose zei dat ze de avond doorbrachten door gezellig televisie te kijken en wat te eten uit het restaurant.

Te gevaarlijk om de weg op te gaan

“Het was te gevaarlijk om de weg op te rijden. Het was ook te gevaarlijk om naar buiten te gaan en we konden onze medewerkers dit risico niet laten nemen. Toen er nog zes klanten binnen waren hebben we hen ook uitgenodigd.” Over geluk bij een ongeluk gesproken.