Dit weekend is de Ice Race 2020 in Zell am See. Hier laten zowel professionele coureurs als amateurs zien dat ze in extreem winterse omstandigheden vaart kunnen maken in hun auto. Speciaal voor de ijsrace is een Bentley Continental GT geprepareerd die zo hard mogelijk over het ijs kan crossen.

De Bentley Continental GT over het ijs

De wagen die over het ijs records moet zetten, zoals ze al eerder hebben gedaan, is zoals genoemd een Bentley Continental GT. Deze is speciaal geselecteerd voor deze wedstrijd. Hij heeft een 635 pk vierwielaandrijving vanuit de 6.0L W12 twin-turbo motor. Normaal gesproken, dus zonder ijs, zou hij dan in 3,7 seconden de 100 kilometer per uur bereiken. De auto heeft een topsnelheid van 333 km/u. Om ook op het ijs, dat natuurlijk veel gladder is, optimaal te presteren is het onderstel van de Bentley Continental GT aangepast. De spoorbreedte is iets aangepast zodat er speciale spijkerbanden onder kunnen en de rijhoogte van de wagen is veranderd. Dit alles om op 1 en 2 februari de ijsrace in Zell am See te kunnen winnen.

De ijsrace gaat er hard aan toe

De editie van de ijsrace in Zell am See vorig jaar leverde spectaculaire beelden op. Dit jaar wordt hij dus op 1 en 2 februari gehouden. Het gaat hier niet alleen om een zo hoog mogelijke snelheid behalen, maar ook om hoe goed de coureurs met de winterse omstandigheden om kunnen gaan. Driften in de bochten is hier een belangrijk onderdeel van. Met de Bentley Continental GT zal dit wel goed zitten dankzij de speciale banden onder de wagen. In afwachting van de nieuwe editie kijken we daarom graag nog even terug naar de editie van vorig jaar:

De eerste vrouw voor Bentley

Het is voor het eerst dat er een vrouw achter het stuur kruipt in het team van Bentley Motorsport. Catie Munnings is de gelukkige. Zij is een coureur in het Junior World Championship. Zij heeft de eervolle taak om in deze prachtige Bentley Continental GT een nieuw record te zetten:

bentley continental gt bentley continental gt