Lange mannen vallen vaak in de smaak, maar té lang is ook weer niet goed. Voor iedereen is het een persoonlijke voorkeur en soms maakt het vrouwen niet eens uit hoe lang iemand is. Maar als er dan toch naar een voorkeur gevraagd wordt, is dit de ideale lengte van een man.

Wat is de ideale lengte van een man?

Er is zoals gezegd dus geen absoluut getal te noemen voor wat de ideale lengte van een man is. Voor iedereen is dat anders en ook voor vrouwen bestaat dat niet. Er wordt wel gespeculeerd en onderzoek gedaan naar de aantrekkelijkheid van bepaalde kenmerken of karakteristieken van een persoon, naar de perfecte borsten bijvoorbeeld, maar ook dat is onderhevig aan meningen. Toch is er ergens wel een voorkeur te ontdekken in de trend, ook bij de lengte van mannen.

Misschien is het handig om eerst even te kijken naar de gemiddelde lengte van mannen. Dat komt namelijk heel erg dicht in de buurt van de ideale lengte van mannen volgens vrouwen. Gemiddeld worden we namelijk 1,81 meter lang. En we mogen blij zijn met de voorkeur; die is namelijk 1,82 meter.

ideale lengte van een man

Lengte is niet het enige

Mocht jij nu blij zijn dat is precies 1,82 meter lang bent, juich dan niet te vroeg. Niet alleen de ideale lengte van een man, maar ook gewicht speelt namelijk een rol. Iemand van 85 kilo wordt namelijk misschien wel iets aantrekkelijker gevonden dan iemand van 130 kilo die 1,82 lang is. Daarom is het dan ook een handige tip om als dat het geval is, een beetje af te vallen als je aantrekkelijker gevonden wilt worden. Dan heb je statistisch gezien een grotere kans om een vrouw aan de haak te slaan.

En mocht je nou een lengte en gewicht hebben die in de buurt komt van de favoriete afmetingen, dan ben je er nog niet. Bruin haar is namelijk het populairst, daarna komt zwart haar en blond staat op plek drie. Wat oogkleur betreft mag je met groen, blauw en amber in je handjes knijpen. Nu is het mooi meegenomen als je die eigenschappen hebt, maar kun jij wel op een goede manier flirten?