De Hummer H1 is misschien wel een van de meest hardcore militaire voertuigen die je op je oprit mag en wil hebben staan. En waar de evolutie van de HMMMV met een kit vol militaire specs begint, eindigt deze bij Mil-Spec Automotive in Detroit. Deze garage heeft een poging gedaan om de originele Humvee op elke denkbare manieren een upgrade te geven. Zou jij dit beest ophalen als je 218,499 dollartjes over had?

Hummer H1 Launch Edition Mil-Spec Hummer H1 Launch Edition Mil-Spec Hummer H1 Launch Edition Mil-Spec Hummer H1 Launch Edition Mil-Spec Hummer H1 Launch Edition Mil-Spec

Hummer H1 Launch Edition

Beginnend onder de motorkap heeft Mil-Spec een 6.6-liter Duramax turbodiesel V8 in de Launch Edition gegooid, goed voor 507 pk en 1355 Nm aan koppel. Hij loopt in 6,8 seconden naar de 100 en bereikt zijn piek op 169 km/u. Puur voor wat krachtige keuzes biedt Mil-Spec je meerdere afstemmingsopties: Stage 2 en Stage 3.

Het chassis is ook volledig opnieuw vervaardigd en gespoten, met betere geluidsisolatie en een matte Kevlar-gecoate carrosserie. Het interieur is afgewerkt met aluminium, leer en waterbestendig vinyl. Men kan kiezen uit vier individuele aangepaste stoelen, metalen armaturen en een Momo Prototipo-stuur. Het heeft zelfs een JL-audiosysteem met een militaire versterker en Bluetooth-connectiviteit, LED-binnenverlichting, USB-oplaadpoorten, back-upcamera en alles van stroom voorzien. Kortom, er zijn heel wat auto onderdelen vervangen en daardoor is werkelijk waar een monster gecreëerd. Check het eindresultaat hieronder:

Hummer H1 Launch Edition Mil-Spec Hummer H1 Launch Edition Mil-Spec Hummer H1 Launch Edition Mil-Spec