Hummer liefhebbers opgelet. De monsterlijke en originele Hummer H1 komt terug, alleen wel onder een andere naam. Van General Motors (GM) mag het geen Hummer worden genoemd aangezien zij nog steeds de rechten van de naam in handen hebben. Maak daarom kennis met de Humvee C-series.

Hummer H1

De afgelopen jaren hebben we veel SUV’s voorbij zien komen. Maar geen enkele SUV komt in de buurt bij de monsterlijke en originele Hummer H1, bij de militairen wordt hij de Humvee genoemd. GM produceerde de Hummer H1 voor het laatst in 2006. Nu hebben twee bedrijven, VLF Automotive en Humvee Expert, besloten om het model terug op de markt te brengen.

Humvee C-series

De Humvee C-series komt in drie verschillende series op de markt, namelijk Bravo, Charlie en Delta. Er is daarbij de keuze voor verschillende opties. Je kan onder andere kiezen tussen zachte en harde deuren of een vinyl of leren interieur. Ook heb je de keuze uit drie motoren: drie 6.5L diesel opties met 190pk uitlopend tot 250pk en een 6.2L V8 gas optie met 430pk.

China

De productie van de Humvee is gestart en wordt vooralsnog alleen uitgebracht op de Chinese markt. De prijs ligt ongeveer rond de 150.000 dollar (€138.000,-) en daarbij kan je kiezen uit vier verschillende kleuren. Overigens is de exacte prijs van de Humvee C-series nog niet vastgesteld. Bekijk de foto’s van de vette bak hieronder.