De smartphone industrie blijft het randje van technische mogelijkheden opzoeken. Begin deze maand heeft Samsung al de opvouwbare Galaxy X gepresenteerd, nu komt Chinese fabrikant Huawei met de Nova 4 – de eerste randloze smartphone zonder inkeping aan de bovenkant.

Huawei Nova 4

Randloze smartphone’s van nu hebben een inkeping in de bovenkant waar sensoren en een camera zitten. De Nova 4 gaat daar verandering in brengen, deze bevat enkel een gat voor de camera linksboven in het scherm. Hierdoor blijft er meer ruimte over voor pixels. De camera aan de voorzijde lijkt nu onderdeel van de statusbalk, wat een mooi esthetisch effect geeft. Specificaties en lanceerdatum zijn nog onbekend. De onderstaande video is de onthulling van de Nova 4 tijdens een concert in China.

Smartphones zijn natuurlijk hartstikke mooi, maar het kan ook ziektes veroorzaken. Zo bood Samsung onlangs zijn excuses aan, doordat het kanker bij sommige arbeiders had veroorzaakt. Het zou dus ook helemaal niet gek zijn om thuis je straling te meten met al je elektrische apparatuur. Meer weten over straling meten?