Woensdagavond werd de Samsung Galaxy X gepresenteerd in San Francisco. Wat we precies mogen verwachten van dit toestel is nog een beetje onduidelijk. Maar opvouwbare smartphones zullen dan toch echt de markt gaan betreden.

Samsung Galaxy X

Yes, de Samsung Galaxy X wat kunnen wij daar nou precies van verwachten? Qua design zijn we nog niks wijzer geworden. Tijdens de presentatie werden de lichten namelijk zo gedimd dat we niks van het design konden mee krijgen. Ook was de smartphone verstopt in een zwarte beschermingdoos. Die houden we dus nog tegoed van Samsung. Ze kondigden wel alvast aan dat binnen enkele maanden de massaproductie van deze smartphones van start zal gaan en dat we veel functies van de voorgaande Samsung Galaxy modellen gewoon terug zullen zien, ondanks het een opvouwbare telefoon is. Je kan deze smartphone dus alsnog opladen met draadloze opladers, nice.

Samsung Galaxy X opvouwbare smartphone gewoonvoorhem.jpg

Scherm

Wel weten we dat deze smartphone over een Inifinity Flex Display beschikt en dat je hem met één vouw zo in je binnenzak kan steken. Oke dat klinkt tof maar wordt het dan niet een soort van baksteen? Goeie vraag! Volgens Samsung is het de dunste smartphone die zij ooit hebben gemaakt. Het zou dus zomaar kunnen dat als de smartphone gevouwen is het alsnog een dikke plakkaat aan technologie is. Het heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Als je de Samsung Galaxy X uitvouwt heb je gewoon ineens een tablet met een 7,3 inch beeldscherm. Niet verkeerd dachten wij.

Samsung Galaxy X opvouwbare smartphone gewoonvoorhem.jpg

Apps

Een nieuwe functie waar Samsung ons over heeft ingelicht is het multi-windowsysteem. Je zou 3 apps tegelijk kunnen beheren. Wat hier precies de bedoeling van is, is nog niet helemaal duidelijk maar het klinkt zeker tof. YouTube kijken terwijl je op WhatsApp zit en ondertussen ook artikels van Gewoonvoorhem aan het lezen bent. De invulling ligt natuurlijk geheel aan jezelf, maar het klinkt in ieder geval veelbelovend.