Seks hebben in een hotel is vaak net even iets leuker dan gewoon thuis. Hoe dat komt? Het heeft een reden, anders zou het niet zo zijn… Nu is uit onderzoek naar hotelseks gebleken wat de reden is dat in een hotel vaak nieuwe dingen worden uitgeprobeerd.

Hotelseks onder de loep genomen

In Canada is de boekingswebsite HotelToninght op onderzoek uit gegaan hoe het zit met de nachtelijke avontuurtjes in het hotel. Er zijn 2200 mensen onderzocht uit 11 verschillende landen, die allemaal in de afgelopen drie jaar minimaal één keer de liefde hebben bedreven in een hotelkamer.

Hier kwam uit dat meer dan de helft van de respondenten zich actiever voelt op seksueel gebied wanneer ze in een hotel zijn. Dit heeft de gevolgen voor de seks, voornamelijk in de vorm van nieuwe standjes en nieuwe plekken. Ook duurt hotelseks vaak langer dan thuis, tot wel 50 minuten. Één op de drie mensen vond het ook kwalitatief beter dan op de reguliere plekken. Dat zijn nog eens percentages.

hotelseks

Maar hoe komt het?

De expert kan het beste een verklaring geven voor de goede hotelseks. Dr. Jess O’Reilly zegt dat het niet raar is dat mensen hun wildste avonturen beleven met elkaar in de hotelkamer: “Een andere omgeving kan ervoor zorgen dat er meer dopamine vrijkomt in het lichaam. Dopamine stimuleert het gevoel van plezier en tevredenheid.”

Er is ook nog eens minder stress in je lichaam, omdat je thuis toch altijd omgeven bent door stress. De afleiding is een stuk minder. Geen kind of iemand anders die zomaar je kamer binnen kan lopen. Niet dat ene beetje werk dat je nog had laten liggen of de was die je nog moet doen.

De luxe van de hotels zijn de laatste bijdrage aan je libido. Lichten die je kunt dimmen, een lekker bed met extra kussens. Zo heeft het hotel veel factoren die je thuis niet (of juist wel) hebt wat de hotelseks zo goed maakt. Geen seksspeeltjes of andere poespas, maar gewoon ouderwets naar een hotel gaan.