We werden ondertussen alweer een tijdje geleden getipt op een culinair fenomeen dat Amerika inmiddels helemaal heeft overgenomen, namelijk ‘Hot Honey’! Schijnbaar zorgt honing met een pepertje of twee erdoorheen, voor een smaakexplosie aan zoet vuur. In The States gaat het ondertussen als warme broodjes over de toonbank, en niet onterecht!

Hot Honey nu ook in Nederland

Hoewel de authentieke hete honing daar gewoon in de webshop te koop is, snappen wij het helemaal als je dit goedje vandaag nog over je pizza, tosti of gegrilde vlees wilt sauzen. En laten wij nou goed nieuws hebben, want deze Sweet Heat Hot Honey is een nieuwe pittige honing uit onze eigen hoofdstad, Amsterdam.

Mocht jij nog nooit een pittige honing hebben geprobeerd, dan weet je niet wat je mist, want de gouden combinatie van zoet en heet pakt geweldig uit. De hitte is afkomstig van Madame Jeanette & rode pepers, zonder dat het echt gemeen heet wordt. Hierdoor is het een ongelofelijk veelzijdig en pittige honing die je eigenlijk gewoon kunt inwisselen voor je huidige honing. Vooral op pizza, gefrituurde kip of op een wafel is de Hot Honey een must-try!

‘Hot Honey’: een Amerikaans fenomeen dat je pizza van smaak laat exploderen nu ook in NL

Sweet Heat

Hot Honey

Deze ultieme combinatie tussen zoetigheid en spice schijnt ook te werken op maïskolven, ijs en zelfs sommige cocktails, dus leef je uit!