Soms kom je op een stoffige zolder schatten tegen die van ongekende waarde blijken te zijn. Precies dat overkwam een Amerikaanse vrouw. Haar vader begint op leeftijd te raken en daarom werd besloten om al zijn bezittingen in kaart te brengen. Tijdens het doorzoeken van zijn huis werd een wel érg bijzondere horlogecollectie gevonden. De vrouw liet het taxeren in de Nederlandse versie van Tussen Kunst en Kitch: Antique Roadshow. De vrouw in kwestie geloofde haar oren niet toen ze de geschatte waarde van de horlogecollectie te horen kreeg.

Horlogecollectie waar je ‘u’ tegen zegt

“Toen je de doos bracht en ik het openmaakte werd ik als horlogeverzamelaar erg gelukkig, want het is een verzameling van de beste merken”, vertelt de taxateur met veel enthousiasme. Daarbij wijst hij op de compleet originele Patek Phillippe van 18 karaats goud. Ook de tweede Patek Phillippe is 18 karaats goud, maar heeft wel een horlogebandje dat later aangebracht is. Het derde horloge is een Audemars Piquet, een Zwitsers horloge met de gegraveerde nummers in de rand. Ook het vierde horloge is van Audemars Piquet en verkocht door Gubelin, de bekendste juwelier uit Zwitserland. Het vijfde horloge is van Blancpan. De twee laatste horloges zijn van Rolex en Cartier. Alle horloges dateren uit de periode tussen de jaren ’60 en ’80. Simpelweg een horlogecollectie waar je ‘u’ tegen zegt.

Dikke klokken zijn flink wat waard

De vrouw zelf schatte de horlogecollectie op een paar ‘schamele’ duizend euro in totaal. Dit blijkt naderhand een zeer voorzichtige schatting te zijn geweest. Elk horloge an sich is namelijk alleen al een paar duizend euro waard. Zo schatte de taxateur de eerste Patek Phillippe op een waarde van tussen de twaalf- en veertienduizend euro. In totaal blijken de horloges zo’n halve ton waard te zijn. Benieuwd naar de exacte bedragen? Kijk dan naar de onderstaande video:

Een soortgelijk iets overkwam een Amerikaanse veteraan. Hij kocht tientallen jaren geleden een Rolex, die nu een godsvermogen waard is.