Gear

Horloge van Adolf Hitler gaat binnenkort voor monsterlijk bedrag onder de hamer

horloge Adolf Hitler

Adolf Hitler kan misschien wel de boeken in als de beruchtste dictator ooit. Hij was de aanstichter van de Tweede Wereldoorlog en heeft de wereld op z’n grondvesten doen trillen met zijn gruweldaden. De dictator duikt weer op in het nieuws: het horloge van Adolf Hitler gaat binnenkort namelijk voor een megabedrag onder de hamer. 

Horloge van Adolf Hitler

Pas geleden dook er ineens een gouden horloge van de Nazi-leider op. Dit horloge van Adolf Hitler is niet zo maar een horloge. Het is een gouden Andreas Huber horloge wat omkeerbaar gedragen kan worden. In de laatste weken van de Tweede Wereldoorlog werd het eigendom van Hitler gestolen uit zijn schuilplaats in de bergen. Dit deed een Franse soldaat genaamd sergeant Robert Mignot. Het luxe horloge is gemaakt in Zwitserland door de horlogemaker LeCoultre. De afwerking is zeer precies en gedetailleerd. Er staan namelijk de intialien van Adolf Hitler op. Het Swastika-symbool staat afgebeeld en ook de adelaar van het naziregime is in het horlogewerk gegrafeerd. 

View post on Twitter

3 specifieke datums

Op het uurwerk van het horloge zijn er opschriften bij drie specifieke datums. Deze datums waren belangrijk voor Adolf Hitler. Het was de datum van zijn eigen verjaardag, de datum van Hitlers benoeming tot bondskanselier van Duitsland en de datum van de overwinningen bij de verkiezingen van zijn nazipartij in 1933. Experts denken dat dit horloge een geschenk was vanuit de nazipartij aan Adolf Hitler, om zijn prestaties te eren. Het horloge zou zijn gegeven nadat hij kanselier werd in 1933.

Watch on YouTube

Duurste item van dictator onder de hamer

Nog nooit eerder werd zoiets persoonlijks en zoiets duurs van Adolf Hitler geveild. Wel vaker worden er bepaalde spullen van Hitler geveild, zoals kantoorspullen, kleding en meubels. Maar nooit eerder een horloge. Het wordt volgens de veilers zeker niet aangeboden als een eerbetoon aan de beruchte dictator, maar meer als een zeer zeldzaam stuk historisch relikwie dat de mensheid doet laten denken aan de zwartste bladzijdes van de wereldgeschiedenis. Het horloge wordt in totaal voor een bedrag van maar liefst zo’n 4 miljoen euro geveild. 

Header foto: Alexander Historical Auctions.