Alvorens we dieper op dit bierfeitje ingaan gooien we er een klein disclaimertje tegenaan; wat je nu gaat lezen is niet bedoeld ter stimulans van het vervloekte ‘bodyshaming’, maar als je na het lezen je vrienden uit voorzorg wilt taggen om de wereld een betere plek te maken, dan kunnen wij dit wel waarderen.

Goed, hoewel de dadbod, bierbuik, welvaartsbuik – of hoe je de uiterlijke trots ook noemen wilt – een begrip is dat wereldwijd veel aanzien afdwingt, en we er week in week uit gortig op los proosten, schijnt het dat IPA bier ook zo zijn mindere werkingen heeft. De India Pale Ale blijkt door zijn hoge concentratie hop namelijk mee te dragen aan de ontwikkeling van man boobs, of gynaecomastie – je weet wel, die dingen waarmee critici refereren naar een vrouw.

 vin diesel man boobs things kids say GIF

De herbalist Harrod Buhner schreef hierover in zijn boek van 1998, Sacred and Herbal Healing Beers. De helft van alle mannen krijgt vroeg of laat moobs, en dit heeft alles te maken met lifestyle, dieet en hormoonhuishouding, en dit is precies waar IPA’s om de hoek komen kijken. De extra hopperige ales bevatten fyto-oestrogenen, dit is een groep hormonen die van nature in planten voorkomt. Deze fyto-oestrogenen helpen je ’s nachts te slapen en kunnen helpen bij vrouwen die door de menopauze gaan. Ze dragen echter ook bij aan de erectiele disfunctie die veel mannen ervaren nadat ze te veel drinken. 

Training

Kun jij die IPA’tjes nou niet laten staan, maar wil je ook niet eindigen als Jonah Hill, voor zijn transformatie. Check dan onze post waar we precies uitleggen hoe jij van die potentiële flubbertietjes gewoon een dikke borstkas maakt. Hiermee bedoelen de musculus pectoralis major, dat is Latijns, voor (grote) borstspieren.

Bij het maken van je overweging om minder bier te drinken wil je er vast ook wel even aan herinnerd worden dat bier je creatiever en pijnbestendiger maakt, keuzes man!